søndag 2. september 2018

Terrengbil med katamaran (60149)

Dette settet inneholder en terrenggående bil som antagelig skal være en jeep, en båthenger og en liten katamaran seilbåt.et er to figurer med i settet.
Det er to instruksjonshefter med i settet, der det ene er for å bygge bilen, og de andre for seilbåt og båthenger.


Her har vi de to figurene som følger med i settet. En kvinne med briller for å slippe å få sjøsprøyt i øynene når hun er ute og seiler, og en mann som kjører bilen. Begge har på seg redningsvester og våtdrakter, da han også må ut i vannet for å hjelpe til med å få seilbåten opp på hengeren når seilingen er over.


og her har vi de to figurene sett bakfra, med henne til venstre og han til høyre.


Det er ikke veldig lett å se hvilken bilmodell som skal etterlignes når man ser bilen forfra, men den har en stilig og robust front uansett.


Når man ser bilen fra siden, ser den mer ut som en Jeep Wrangler enn f.eks en Range Rover.
Det er plass til to personer bak hverandre i bilen, så begge figurene i settet kan sitte i bilen når seilbåten er på hengeren.


Når man ser bilen bakfra ser det nesten ut som om den ikke har baklys, men det er rett og slett en effekt av at de gjennomsiktige brikken er så veldig klare. Kanskje burde Lego satt en brikke bak for å hundre dette, men det kan være at dette da ville bygget ut for mye slik at det ikke hadde sett bra ut.


Hengeren er et ganske så enkelt bygg, der man har brukt minst mulig deler. Kanskje kunne man vurdert å laget noen skjermer, men den er helt grei slik den er her også. Den eneste funksjonen den skal ja er jo å frakte seilbåten fra punkt A til punkt B.


Seilbåten har ikke voldsomt mange funksjoner, men den har et nødvendigste og litt pynt.Seilet er i litt tykk plastikk, og holder seg fint på plass på masten uten noen biter som holder det fast.


Seileren har ikke mye  holde seg fast i mens hun seiler. Ideelt sett burde hun kanskje hatt en rorpinne, men ellers er det nok en del tauverk på en slik båt i virkeligheten som Lego ikke kan gjenskape på noen god måte.


Båten har fått to ror, men ikke noen måte å kontrollere disse på som vi kan se. Kanskje ville dette blitt for klumpete å bygge med de brikkene man har tilgjengelig, og et såpass lite sett er ikke noe Lego bruker til å støpe nye deler.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar