torsdag 6. september 2018

Brannstasjon (60004)

Dette er Lego City sin brannstasjon fra 2013. Settet er ikke bygget på en baseplate, men er bygget med mindre plater festet til hverandre. Det består av en brannstasjon med 2 garasjer og landingsplass for helikopter på taket, 2 brannbiler, helikopter og 6 figurer (5 brannmenn og en hund).
Det følger med 5 byggeinstruksjoner, en for hvert "kjøretøy" og 2 for selve brannstasjonen.


Her er et oversiktsbilde, med brannbilene inne i garasjene sine.


Her har vi figurene som følger med i settet. Fra venstre har vi Brannsjefen, en brannmann som skal opp i stigebilen og slukke brannen, en kvinnelig brannmann som kjører den lille røykdykker-bilen, føreren av stigebilen og helikopterpiloten. Nedenfor dem er brannstasjonens maskot, en flott dalmatiner. Det er flott reflekterende trykk både foran og bak på brannfolkene, men sjefen har fått skjorte og slips, så han har ikke reflekser.


Brannmennene må jo trene når det ikke brenner noe sted, så i settet brenner det i en kasse rett ved siden av brannstasjonen.


Settet kommer med en stang som brannmennene kan bruke for å komme seg fra 2. og 3. etasje og ned på bakkeplan. Denne er laget slik at man setter figuren på en slags heisemekanisme som man kan dra opp og ned manuelt. Han burde nok stått andre veien og holdt seg fast til noe, men vi får håpe heisen har en form for sikkerhetssele...


Her har vi helikopteret sett forfra. Det er ganske fint, og er bygget slik at det inneholder en vanntank som kan spyle vann ut av en vannkanon plassert på den ene meien. For å kunne løfte vekten har det ganske lenge rotorblader, men absolutt ikke for lange bare lenger enn på en del andre helikoptre.


Her ser vi den siden av helikopteret der vannkanonen sitter. Som bildet viser så henger ikke slangen fra tanken på bakparten av vannkanonen. Dette er akkurat slik det er bygget på tegningen, og da jeg prøvde å feste slangen til kanonen fordi jeg syntes det ville være mye mer naturlig så låste jeg kanonen i en stilling der tuppen der vannet kommer ut kom lavere enn meien så det går jo ikke. Skal vurdere å tenke ut en modifikasjon her for fremtiden...


Her har vi røykdykkerbilen. Hvorfor jeg kaller den det skal dere få se noen bilder lenger ned. Dette er en flott bil. Den mangler dører, men det er jo ikke uvanlig for Legos biler av denne størrelsen.


På den ene siden har vi et brannslukningsapparat, og på den andre sambandsutstyr. Bilen ser ganske bra ut sett fra siden.


Bak har vi en lasteluke som kan lukkes opp, og inne i lasterommet ligger røykdykker-utstyret. Som bildene viser er det godt med blålys på bilen, slik vi er vant med fra moderne brannbiler både i Lego og i virkeligheten.


Den store bilen i settet er stigebilen. Den ser ikke så massiv ut når man ser den forfra, men den er lang og jeg liker virkelig hvordan Lego har bygget denne.


Her har vi den sett fra siden. På den ene siden har man oppbevaring til utstyr, og på den andre  brannslangen. Denne bilen har fått dører. Det er en del klistremerker, men ikke mer enn at de er med å pynte opp bilen.


Og vi tar med et bilde av bilen sett bakfra også...


Her er stigen strukket ut så langt som er forsvarlig uten at den risikerer å dele seg. Stigen og måten den festes til bilen er ganske så kjent gjennom mange sett de siste årene, men det fungerer veldig bra. Det ser autentisk ut samtidig som det gjør at ikke mor eller far må reparere bilen hele tiden ved lek.


Så har vi noen bilder inne fra brannstasjonen. I garasjen står det en verktøytralle som brannfolkene kan bruke hvis det er noe på bilene som må fikses på.


I toppetasjen er et en liten kjøkkenkrok med vask, komfyr og et lite bord med to sitteplasser.


Under kjøkkenet er det et rom med diverse verktøy som brannfolkene kan trenge for å løse oppdragene de kalles ut på.


I første etasje er alarmsentralen. Her har de pc, telefon og kart over området de betjener.


Selv fem år etter at dette settet kom ut er det et aktuelt sett. De bygge-medodene som kanskje var nye da settet var nytt er nå ganske velkjent, men det er fremdeles like flott og en brannstasjon er alltid aktuelt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar