tirsdag 4. september 2018

Ninjago City (70620)

Dette er det største settet i Ninjago-serien. Det har fått det treffende navnet Ninjago City, da det er så mye mer enn ett hus. Lego har konstruert det slik at det kan kobles sammen med de vanlige modulhusene de lager, og jeg har sett flere som har gjort dette med stort hell. Vi kommer ikke til å gjøre det her i huset, da modulhusene står i Lego byen min, og der er det dessverre ikke plass. Men kona som har bygget Ninjago båten og dette huset har også kjøpt Ninjago havnen som er laget for å kobles til dette huset, så vi kommer nok til å sette opp et lite Ninjago-område på show-rommet.
Huset er basert på tre deler der hver del har sitt eget bygghefte. Den eldste byen er nederst (logisk nok), så har man det som kalles gateplan i midten og et plan over der igjen. Settet er spekket med masse flotte detaljer, mer enn jeg klarer å få vist frem i et innlegg i en blogg. Men dette innlegget er litt langt da jeg har forsøkt å få med meg mest mulig.
Først ut er et bilde av esken. Denne esken er stor!


Her er hele byggverket sett bakfra. På de vanlige modulhusene er dette en veldig kjedelig vinkel, men her ser man masse flotte detaljer man ikke ellers kan se.


Slik ser settet ut fra siden. Dette er et hjørnebygg, så dette er en del av bygget som man er ment å se på. Man kan kjenne igjen enkelte detaljer fra de andre modulhusene, som skrift laget av Lego som er bygget i et bestemt mønster (helt til høyre under det blomstrende treet, der det står Comics over døren til tegneserie-butikken).


Dette er fremsiden av bygget, og her har man blant annet en bro over kanalen. Som man kan se av bildet er det en hel masse detaljer. Jeg er sikker på at jeg kunne sett på bygget i lang tid og stadig oppdaget nye ting.


Kanalen er størst bak bygningene. Lego har laget effekter så man får inntrykk av at vannet har forskjellig dybde med å bruke forskjellige farger på platene under de gjennomsiktig blå 1x2 bitene som er vannflaten. Dette fungerer veldig bra. Her ser vi også en liten fiskebåt, og denne viser noe av magien til Ninjago, der den veldig klassiske båten ser ut til å ha en jetmotor som fremdrift. Bygningene man ser i bakgrunnen er fiskemarkedet. Det kommer noen flere bilder av dette mot slutten av innlegget.


Fra nederst går vi til øverst. Jeg vet ikke helt hva dette skal være for noe, men jeg tenker meg at det er en slags stor ballong. Den er i alle fall veldig dekorativ og iøynefallende der den står på øverste nivå i byen.


Ved siden av har vi politikvinnen i settet. Det første kona sa da hun hadde bygget henne var at hun så ut som Sersjant Callahan fra Politiskolen-filmene (den kvinnelige innstruktøren som ble mesterlig spilt av Leslie Easterbrook). Jeg er helt enig, og vurderer sterkt å kjøpe denne figuren via Bricklink, eller sette samen min egen til å ha i politistyrken i Tullfors.


Videre bortover på toppnivået har vi Sushi-resturanten. Ved å vri på den oransje knappen kan man snurre på samlebåndet som sushi-rettene står på og gi inntrykk av et samlebånd som går rundt slik man ser på enkelte resturanter av denne typen (bl.a på utenlandsterminalen på Gardermoen).


Rett bak Sushi-resturanten har vi den høyeste delen av bygget. Dette er et tårn, og åpner man skyvedøren så kan man se at det inneholder et bad med selvspylende toalett av ypperste japansk klasse.


Under dette bygget er et av flere hemmelige rom, og her ligger det en bart og en kokkelue. Jeg er ikke riktig sikker på hvem som skal bruke dette, men en av figurene i settet er tydelig vis mer enn bare Sushi-kokk.


Litt for seg selv, har vi huset der en av de snile ninjaene bor sammen med moren sin. 


For å holde det hemmelig for moren at han er en av ninjaene, har han gjemt ninjadrakten sin oppe i taket.


Det er et trangt bosted, som man kan se av bildet under. Her er det mor som står ved en benk og skal lage litt mat. For å få plass til å sove begge to, har de en køyeseng.


I etasjen under finner vi et gammelt og ærverdig kirsebærtre. Det er fullt av flotte blomster i hvitt og nyanser av rosa. Treet vokser "på taket" av tegneseriebutikken.


Under Sushi-resturanten har vi en butikk som selger det aller meste. Klær, hatter, gitarer, mobiltelefoner og skateboard for å nevne noe.


Og rett under butikken har vi en krabberesturant. Her har vi enda en morsom liten sak, med den store krabekokeren (den svarte ved siden av kokken). Her kan man snurre innmaten i kokeren rundt, slik at man kan vise at man setter inn en rå krabbe, og så kan man ta ut en som er ferdig kokt.


Som man kan se av redskapene bak på veggen har krabbene ganske kraftig skall...


Så har vi to bilder av innsiden av tegneserie-butikken. Grunnet vinkelen på kameraet og små rom ble det øverste bildet litt for mørkt, men butikken har en rekke mikro-figurer til salgs. I tillegg til en hel del tegneserier, og tegneserie-relaterte ting.


Så er vi nede på det nederste planet på det som kalles for den gamle byen. Dette er ikke så veldig high-tech, men minner mer om en gammel by slik man ser dem på Amerikanske filmer fra Kina eller Japan i eldre tider. Likevel er det helt i Ninjago sin ånd, bl.a. med den gamle mannen som selger frosker og jenta som akkurat har kjøpt en. Det er masse flotte detaljer her, både ting som bygges og i form av klistremerker. Som f.eks Geisha-damen  til høyre på bildet, og de kinesiske lyktene.


For å komme seg over kanalen har man en gammel steinbro. Denne har også fått mange flotte detaljer, som f.eks de runde kulene på rekkverket. Her ser man også detaljer som bannere og skilt på veggene.


Bak veggen med Geisha-damen befinner det seg et klassisk japansk te-hus, med vegger som sannsynlig vis er laget av papir slik det var vanlig i gamle dager i Japan. Her har de også brukt en grønn hårbit som en plante, noe som må sies å være en ny men veldig god bruk for denne delen.


Det er også et soverom i denne delen av byen, med en meget pent oppredd seng og en kommode.


Her har vi mer av originaliteten til designerne, taket til fiske-utsalget er laget med biter som vanlig vis brukes som brekkjern av minifigurene. I følge kona som bygget settet virker det som designerne har strukket seg langt for å finne flest mulig alternative måter å bygge tak på, da de aller fleste takene var bygget på en ny måte med nye elementer. Noen elementer kjenner man igjen fra andre bygg som 1x1 rund brikke (ble bl.a. brukt som tak på Palace Cinema) mens andre er helt nye ting som de nevnte brekkjernene som man kan se på bildet under.


Ved siden av fiske-utsalget er det en bygning som ser ut som en redskapsbod, og her bor  det en robot som er opptatt med å feie og holde orden. På utsiden kan man se deler av en brygge, og tar jeg ikke helt feil er det også slik bryggene er bygget i Ninjago havn-settet.


Til slutt tar jeg med et bedre bilde av det flotte kirsebær-treet som henger ut fra huset. Dette ser virkelig mye flottere ut i virkeligheten, men man får en ide om hvordan det er her.


Det er mange flere detaljer i settet som jeg ikke har fått med på bildene, blant annet en minibank som pøser ut penger når man trykker på en mekanisme bak på huset. Det er en masse bannere og skilt som henger over alt, og disse er med på å gi opplevelsen av en livlig by. Hvis man virkelig går inn for det, følger det også med en oversetter fra Ninjago-tegn til de tegnene vi bruker i vårt språk, slik at man kan oversette alle skiltene og forstå hva som står på dem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar