søndag 2. september 2018

Brannvesenets utrykningsenhet (60108)

dette settet kalles av en eller annen grunn for Brannvesenets utrykningsenhet. Det inneholder tre figurer, en container-lignende bygning, som brenner, et branhelikopter og en motorsykkel fra brannvesenet.


Her har vi de tre figurene som følger med i settet. Sett fra venstre har vi den kvinnelige helikopterpiloten, den mannlige motorsykkelføreren, og en litt barsk mann som jobber på anlegget der containeren står.


Containeren har et roterende tak, slik at den kan vises både med og uten flammer. Taket ser ikke kjempebra ut når man ser containeren direkte ovenfra, men dette er på grunn av at taket må kunne snurre rundt. Jeg vurderer å bygge om dette slik at taket ikke kan rotere for at det skal se bedre ut hvis containeren skal bli stående i byen.


Ved siden av containeren står det en del utstyr som arbeiderne på industriområdet kan bruke når de jobber. En gasstank brukes sikkert til noe med kjøretøy, et sveiseapparat, en sag og en skiftenøkkel.


Ved siden av inngangen til containeren er et varselskilt som varsler om at det er brannfare. Det er også en stige som gjør det mulig å klatre opp på taket av containeren.



For å komme rakst frem til en brann og få en oversikt, eller starte det redningsarbeidet som kan gjøres av en person har brannvesenet investert i en rask motorsykkel. 


Motorsykkelen har ikke mye slukkeutstyr med seg, men den har et brannslukningsapparat festet bakpå. Dette kan bare brukes til ganske små branner, men kan være veldig viktig hvis det brenner på et kritisk sted.


På den andre siden av sykkelen er det festet en stang med blålys på, så folk skal se motorsykkelen komme i trafikken og gi den plass.


Siste del av settet er brannhelikopteret. Dette er et ganske stort helikopter, men det er ikke mye plass inne i helikopteret. Årsaken til det kommer vi tilbake til senere.


Når man ser helikopteret fra siden ser det ganske stort ut, men en av årsakene til dette er at det ikke har sidedører, slik de andre helikoptrene i av denne størrelsen pleier å ha. Dette er egentlig ikke noe større enn flere av de andre helikoptrene vi har sett tidligere.


Her har vi årsaken til at det ikke er så mye plass inne i helikopteret. Det er et tett rom der passasjer-kabinen vanlig vis befinner seg. Dette rommet har en åpning i bunn, som justeres med lyskasterne som er montert på et stag under helikopteret. Når man vipper dette staget nedover blir åpningen større.


Årsaken til denne åpningen er at helikopteret skal kunne droppe store mengder vann på en brann. Dette er en ganske vanlig slukkemetode som f.eks brukes ved slukking av skogbranner, men i virkeligheten har man da et gigantisk nett under helikopteret som man fyller med vann. Jeg vet ikke helt hvordan dette helikopteret fylles opp igjen med vann, men vi satser på at de har en rask måte å gjøre det på, da dette kan være avgjørende ved en stor brann.


Alt i alt var dette et ganske raskt sett å bygge, og etter å ha satt sammen motorsykkelen og containeren kan en utålmodig ung Lego-entusiast begynne å leke mens helikopteret blir satt sammen. 
Det var noen klistremerker på alle byggene, men ikke voldsomt mange. Sidemerkene på motorsykkelen var en liten utfordring på få til å se bra ut, men ellers var de andre klistremerkene veldig greie å få på. Settet har mange lekemuligheter rett ut av pakken, selv om man ikke har mye annen Lego.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar