søndag 2. september 2018

Skurkejakt elvelangs (60175)

Dette er et av settene i den nye politiserien til Lego (Fjellpolitiet eller Mountain Police) der den nye "nettskyteren" er med. Dette er  et nytt action-element i leken, og ble lansert med denne serien.
Settet består av 2 biler (den ene er mer en slags 6-hjuls ATV), 1 fly, 1 tre og 4 figurer.
Det var 3 byggetegninger med til settet, ett til hvert "store" bygg.



Vi starter like gjerne med treet. Dette har et innebygget leke-funksjon som gjør at det kan vippes ned som om det har blitt sagd over (skurkene har en motorsag på ATVen sin) slik at det kan sperre veien når gulltransporten kommer.


Og her har vi de to skurkene. Begge har den karakteristiske fangedrakten Legoskurkene vanlig vis går i, men han til venstre har fått en tøff skinnjakke utenpå. Jeg håper virkelig Lego vil lage denne samme torsoen med en annen genser inni i fremtiden, for den er veldig stilig. Skurken til høyre har fått et alternativt ansikt der det ene ser litt tøft og sint ut mens det andre ser litt mer engstelig ut.


Her er de samme skurkene sett bakfra


Så har vi de to andre figurene i settet, føreren av gulltransporten og piloten. Føreren av bilen kan minne litt om politiannen Chase McCain, så kanskje jobber han i forkledning. Piloten har et kvinnelig ansikt med store pilotbriller og trykket på kroppen er nytt for denne serien. Håper dette dukker opp som standard for piloter i serien, for det var en av de bedre pilotantrekkene jeg har sett.


Her har vi flyet sett forfra. Den gule og svarte firkanten på høyre side er nett-skyteren. Denne kan man velge å ta vekk hvis man ikke vil ha den der, da den er festet med technic pins.


Nett-skyteren kan plasseres på begge sider av flyet etter eget ønske, eller hvis man har flere skytere kan man ha en på hver side...Hvis man ikke vil ha hullene der, kan man bytte technic 1x4 med en 1x2 som bare har ett hull og to 1x1 brikker.


Her har nettet blitt skutt ut. Det er svært lite treffsikkert og på mine prøveskudd har jeg ikke fått det til å folde seg ut skikkelig. Men det er nok moro for de små...


Skurkenes kjøretøy ser ut til å være en 6-hjuls ATV av en vis størrrelse. Men det må den jo ha hvis den skal klare å røske opp dørene på pengetransporten og kjøre avgårde med gull-lasten.


Når man ser ATVen bakfra, kan man se den solide krok-anordningen og lasteplanet.


Det er plass på sidene av kjøretøyet til å feste et brekkjern på den ene siden og en motorsag på den andre.


Pengetransporten er akkurat så firkantet og klumpete som en pansret varebil skal være. Fronten ser massiv ut, og det er ingen tvil om at denne bilen kan kjøre på og fjerne små hindringer i veien.


Bilen har det klassiske utseendet til pansrede verditransporter, akkurat slik man ser dem i Amerikanske actionfilmer. Man kan ikke se noen dører på bilen, men dette er med på å gjøre at bilen ser mer beskyttet ut, og det gjør det også mulig å sette inn et solid vindu som helt sikkert er skuddsikkert.


Bak har man et stort klistremerke som dekker nesten hele den ene døren. Dette er både registreringsnummer på bilen og en låsemekanisme med kodelås og display.


Når man åpner dørene ser man gullet som fraktes. Som man kan se er det et skinnesystem som sikrer lasten, og som samtidig gjør det enklere å få gullet ut og inn i bilen. De bitene som er brukt er ganske vanlige, og det kan fint lages flere slike, så man kan bytte på hva bilen frakter. Jeg kunne tenke meg å lage en tilsvarende skinne med en haug med penger på toppen i stedet for gull, for å frakte kontanter til banken.


Her har skurene fått stoppet pengetransporten og har koblet til kroken for å røske opp bakdørene og stikke av med gullet.


Alt i alt er dette et flott sett. Det har fine kjøretøy, særlig verditransporten og flyet. Det har masse muligheter for lek, men gjør seg også godt som kjøretøy f.eks i en by som Tullfors. Flyet er foreløpig ikke i bruk, men verditransporten står akkurat nå og leverer verdier til Brikkebanken.
Eneste jeg har å utsette på settet er nett-skyteren som virker som den har en del igjen før den virkelig kan brukes effektivt i skurkejakt. Den ser også ut som den gjør at flyet ikke er særlig aerodynamisk. Men det er jo desgnet slik at den kan droppes hvis man ikke vil ha den på, og det er positivt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar