onsdag 5. september 2018

Parisian Restaurant (10243)

Endelig hadde tiden kommet for å få bygget Parisian Restaurant, eller Chez Albert som de står på skiltet utenfor. Settet hadde 3 instruksjonshefter, ett for hver etasje. Jeg har hatt et lite uhell med esken, derfor ser den litt rar ut på bildet. Før vi fikk orden på lageret ble alle settene stablet oppå hverandre, og jeg hadde et sett som ble litt for tungt oppå dette, så esken fikk seg en skikkelig trøkk.


Det er fem figurer med i dette settet. Som vanlig i modulhusene har de helt vanlige "gammeldagse" ansikt. Fra venstre har vi selveste kokken (kanskje er det han som heter Albert), servitøren, og så har vi en mannlig gjest som frir til kjæresten sin, den kvinnelige kjæresten, og en kvinne på scooter.


Da det ikke er alternative ansikter her har jeg latt håret være på hos de mannlige figurene, men tok det av på damene for å få vist frem trykket på ryggen. Trykket på ryggen til frieren ser man jo selv om han har håret sitt på.


Her har vi bygget sett forfra. Dette er et bygg som er laget for å stå i en rekke, så det er ingen spesielle detaljer på sidene av bygget. Når man ser bygget forfra så ser det ganske enkelt ut, men på nært hold kan man se at det er flere fine detaljer, bl.a. pynten på hver side av vinduet i toppetasjen.


Utenfor er det en koselig liten uteservering med god belysning og et overbygg med kryp-planter.


Menyen er selvfølgelig mulig å se på uten at man går inn, og som seg hør og bør på en fancy restaurant så går man på et flott rødt teppe fra fortauet og inn.


Her har vi kjøkkenet der kokken legger siste hånd på den store fuglen han har tilberedt. Vet ikke helt hvordan han har klart det da ovnen er veldig liten (normal Lego-størrelse), men det spiller jo ingen rolle. Fuglen er et flott nytt element, og kjøkkenet har fått en smart og flott utforming. En flott detalj som må oppleves er kjøleskapet (den hvite døren ved siden av kokken), der det bl.a. er ost og en kartong med melk eller fløte.


Inne i restauranten sitter kjæresteparet, og han er akkurat i gang med å gi henne ringen etter at hun har sagt ja. Snart kommer kelneren bort  (kan så vidt se hodet hans nederst i venstre bildekant) og gratulerer og serverer dem en flott middag.


Som seg hør og bør i denne serien, er det også noen detaljer bak huset. Her har vi fått en klatreplante som klatrer oppover veggen, og vi har fått en vanlig søppelbøtte og en søppelcontainer. Søppelbøtten er full av ost, og i containeren ligger det bein, pølser og kirsebær. Det er også en rotte som har veldig lyst på osten i den grønne søppelbøtten. Her kan det godt være at jeg bytter rotten med noen ekstra mus fra Elefant-jenta fra samlefigur-serie 18.


Etasjen over restauranten inneholder en leilighet. Den har en kjøkkenkrok, en god stol med et lite bord foran peisen, og en seng som kan vippes opp i veggen.


I topp-etasjen er det et atelier der en maler har sitt daglige virke. Her kan man åpne den ene delen av taket for å komme til, men det er ikke selvfølgelig ut fra settet hvem av de 5 figurene som driver og maler. Dette er den minst spennende delen av huset innvendig, men taket var en ny bygg-erfaring og hadde mange fine løsninger for både selve taket og utsmykningene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar