Fra venstre har vi helikopterpiloten med en veldig flott foret skinnjakke, skipskapteinen som er litt letter antrukket, forskeren med frakk og en kar som kan jobbe forskjellige steder, både som sjauer på båten eller på land.
Alle figurene har logoen til ekspedisjonen på ryggen, og det er flotte trykk.
De tre siste figurene er kledd i parkaser og har hettene oppe for å beskytte seg mot den bitende kulda.
Kroppene er ganske like, men det to variasjoner på jakkene. Ansiktene er alle forskjellige, og de er veldig flotte. De har også ekspedisjonens logo på ryggen. Denne serien fra 2014 er nok mer "uniformert" enn den nye som kom i 2018, og jeg tenker meg at disse forskerne og arbeiderne er tilknyttet en stor statlig eller privat institusjon, f.eks Polar Forskningsinstituttet.
Her har vi det beltedrevne kjøretøyet med en plog foran. Dette er et veldig flott kjøretøy og ganske kompakt slik at dt skal kunne fraktes til og fra ekspedisjonsområdene.
Som man ser fra siden er det ikke et stort kjøretøy, men det kommer greit frem på isen. Det har et lite lasteplan med tipp. En kjetting med en krok i enden er festet bak slik at det kan trekke løs større isblokker slik som den som står på planet.
I arktiske strøk er det ville dyr, og det største villdyret er isbjørn. Denne isbjørnen ha fanget en fisk som den har i munnen.
Her er to containere som kan fylles med utstyr som skal fraktes med helikopteret. Det er også bygget plass bak på båten til oppbevaring av containerne.
Det minste kjøretøyet i settet er denne lille snøcooteren. Den er akkurat stor nok til at en person kan sitte på den, men skal man ha med seg noe utstyr må man ha det på ryggen.
Denne ekspedisjonen leter etter verdier, i motsetning til 2018-ekspedisjonen som leter etter fossile dyr. Her er det krystaller som er frosset inn i en fjellside.
Det er også krystaller i de store isklumpene som teamet henter ut av isen.
For å kommunisere med omverdenen har de satt opp en satellitt link i baseområdet.
Ved foten står det en kasse og en stor gassflaske.
Siden det er en forskningsekspedisjon har de selvfølgelig et lite laboratorium med seg. Dette står på ben for å få et litt opp fra bakken så ikke ville dyr skal komme seg inn og ødelegge utstyret der inne når det ikke er mennesker i nærheten.
Døren inn til laboratoriet er lik de dørene Lego hadde på togsettene sine på 80-tallet Jeg har alltid likt de dørene. Utenfor basen er det litt redskaper og et par truger som forskeren har brukt for å komme seg dit.
Inne i laboratoriet er det teknisk utstyr som en pc og et mikroskop. Men forskeren bruker også forstørrelsesglasset en del. Han har også et skap der han har en krystall som han forsker på.
Hovedbyggverket i settet er forsknings-skipet. Dette er laget med samme skrog som de andre båtene Lego har, både kystvaktskip og lasteskip. Likevel har Lego klart å lage det ganske forskjellig fra f.eks Kystvaktskipet som er bygget i de samme fargene.
Slik ser skipet ut forfra. Det ser ganske stilig ut, og har litt av den formen man ser på isbrytere i virkeligheten også.
Her er en detalj av broen på skipet.
Foran i baugen på båten er det et anker som man kan heve og senke ved å vri på den mekanismen man har bygget.
Bak på skipet har man en stige på hver side som kan vris ut over siden og brukes som landgang enten man trenger å vri den oppover eller nedover for å komme i land. Her ser man også den flotte skorsteinen på skipet, og området der containerne kan lagres ombord.
Som alle de andre Lego-skipene har også dette ting som er bygget under styrhuset. I dette tilfellet er det to senger.
Foran styrhuset kan man åpne en luke for å få tilgang til motorrommet.
Til slutt har vi et bilde fra baksiden av broen som viser kapteinen i arbeid ved kontrollene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar