fredag 7. september 2018

Brannstasjon (60110)

Denne brannstasjonen er fra 2016. Det er lett å se at Lego har basert seg på å videreføre den brannstasjonen de kom med i 2013 (60004), men har gjort såpass mange endringer at det blir et nytt sett likevel. Som 60004 består dette setet av en brannstasjon med 2 kjøretøy og et helikopter. Det er også med en pølsvevogn som brenner og 6 personer og en Dalmatiner.
Det er 5 hefter med innstruksjoner, og som med 60004 er det en til hvert "kjøretøy" og 2 til brannstasjonen. Siden forrige brannstasjon har brannfolkene byttet farge på hjelmene, og de er nå hvite istedet for burgunder som i 60004.


Vi starter som vanlig med figurene i settet.Vi har tre ganske like brannfolk men med ganske forskjellige ansikter. Først har vi en dame, så har vi en veldig konsentrert mann, så kommer en med skjegg og litt møkk i pannen. Sannsynlig vis er et han som er røykdykkeren som går opp i kurven for å slukke. Så har vi brannsjefen i hvit skjorte og med slips, helikopterpiloten og mannen som har pølsevogn. Nedenfor disse har vi dalmatineren.


Første byggverk ut er det minste - pølsevognen. Flammene er bare satt oppå grillen, så det trenger ikke å brenne der hele tiden. Det er et litt klønete bygget med den boksen der kyllinglåret og pølsene ligger oppbevart, da det er lett at pølsene sklir ut bak da det ikke er noen tett vegg der. Men bortsett fra det så er det et fint design, og dette er en vogn som like gjerne kan stå utenfor en brannstasjon eller politistasjon som på et tilfeldig gatehjørne. Slike vogner har jo også som regel veldig forskjellig design, så sånn sett passer det jo fint at de er litt forskjellig fra sett til sett.


Så har vi kjøretøyene. Først ut er brannsjefens bil. Som den lille bilen i 60004 har også denne bilen røykdykkerutstyr bak. Men denne er mer en privatbil, mens bilen i 60004 er en varebil.


Denne ser lik ut på begge sider, så jeg tok bare med ett bilde fra siden. Som man kan se er det god plass til både fører og utstyr, og man kan helt sikkert ta med noen brannslukningsapparat også hvis man ønsker det.


Kanskje litt rart at den har en grill bak, men hadde man satt en tett 1x2 her ville det nok blitt litt massivt.


I 60004 var den store brannbilen en stigebil, i dette settet er det en bil med kurv. Dette gjør at de to brannstasjonene utfyller hverandre veldig bra. På denne bilen har Lego laget en ny grill med å bruke 1x2 cheese wedges (ingen anelse hva vi kaller dem på norsk. Glatte skå 1x2 kanskje?) og dette er med på å gi inntrykk av en større bil.


Da dette settet kom ut hadde Lego kommet med stud-shooteren sin, og den var selvfølgelig i bruk på denne brannbilen. På den ene siden har vi et skap og brannslangen, og på den andre har vi to skap.


Her ser vi bilen med en røykdykker oppe i kurven for å slukke en brann i høyden. For at bilen ikke skal velte når kurven er i bruk har den fått to støtter på hver side som kan felles ut slik at den står tryggere. Disse har fått oransje reflekterende lys slik at det skal være greit å se dem selv når det er mørkt.


Portene på brannstasjonen er merket med 1 og 2, og i dette settet har vi også fått merking på helikopterplattformen.


Her har vi helikopteret sett forfra. Dette har en tank til vann, og en vannkanon montert ved siden av cockpit for å kunne hjelpe til og slukke branner fra luften.


På den ene siden av cockpit har vi vannkanonen, og på den andre siden har vi en solid lyskaster. Dette helikopteret har en større halefinne enn sin forgjenger, og som følge av dette kortere rotorblader så de ikke skal treffe halefinnen.


Til slutt tar jeg med et bilde av to av våre Brann-helter utenfor brannstasjonen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar