søndag 31. juli 2022

Fresh Matbutikk (60347)

Dette er et sett som passer veldig fint sammen med gårds-settene og jeg har derfor valgt å tagge det med farm. Byggeteknikken og fargene er i samme stil som gårds-settene, og det er mange felles elementer. 
Settet består av en butikk, to kjøretøy, fem figurer og en god del tilbehør.


Jeg glemte dessverre å ta bilde av byggeinstruksjonene, men det var to hefter med i settet. Ett for å bygge kjøretøyene, og det andre for butikken.
Her ser vi alt linet opp på et oversiktsbilde.  


Dette er de fem figurene som følger med i settet. Fra venstre har vi butikkeieren Mr. Produce (i Tullfors er han egentlig Belgisk og heter Hercule Produce), så har vi hun som kjører trucken, en dame som blant annet reklamerer for friske grønnsaker, en datter (med korte ben) som er med sin far, og faren hennes. Faren er den første Legofiguren som har benprotese. Vi har hatt priater med treben før, men dette er den første figuren med en moderne benprotese. 
Butikkeieren har fått trykk på forsiden av bena, og så har vi jo han som har fått protese som da har to farger på bena da protesen er metallfarget. Ellers er alle de andre bena ensfarget, mens alle overkroppene har flott trykk både på forsiden og på baksiden.


Damen i mørkegrønt har ikke bare et alternativt ansikt, men hun har også et alternativt antrekk. Hun har nemlig også en erte-drakt (denne har vi fått tidligere som en del av samlefigur-seriene i serie 20), og et skilt for å spre litt glede. Be Ha-Pea er selvfølgelig et ordspill både på erter og på å være glad (be happy).


Nytt i dette settet er også en handlevogn. Det er første gangen Lego gir oss denne i City-serien sin, men så vidt jeg har forstått av snakk rundt dette settet fra andre som kan sin Lego så har vi fått denne tidligere i Friends-serien så det er ikke en helt ny del selv om den er ny i City.


Lego har gått litt old-school når de har designet denne lille elbilen, og for meg var det et veldig hyggelig gjensyn med byggestilen vi brukte for å bygge biler da jeg vokste opp på 80-tallet.


Det eneste jeg har å utsette på denne søte lille bilen er at vi ikke har fått en 1x2 plate å sette in i åpningen i taket. Jeg kommer til å fikse dette nær butikken plasseres i Tullfors, men det ble ikke i den opdateringen som skjedde denne helgen da jeg må flytte om på en del ting for å å plass.


Denne gangen har Lego gjort et grep så det skal være mulig å få kassene opp på gaflene på trucken for å få varene trygt inn i butikken. De har plassert en 2x3 rødbrun plate under kassen og denne går mellom gaflene og låser kassen på plass. Som vanlig med disse gaffeltruckene må man være forsiktig når man betjener gaffelen og ikke bare slippe den for da fyker det man har på gaffelen til himmels.


Her ser vi trucken fra siden, og det er ikke lett å se at denne er bygget på det samme chassiet som den lille elbilen. Trukken har fått et flott design, som ligner veldig på slik de ser ut i virkeligheten.


Bak har vi fått et panel med hazard-striper da denne trucken jo ikke trenger noe registreringsnummer da den ikke skal kjøre på offentlig vei.


Jeg tok med dette bildet for å vise den ene tingen jeg er misfornøyd med på denne trucken, og det er at rattet er plassert alt for høyt i forhold til føreren. Man må jo sitte med armene omtrent over hodet for å kunne styre.


Det er masse varer foran butikken. Ved døren har man blomsterbuketter slik vi ofte ser særlig på bensinstasjoner her hjemme (men også ofte ved inngangspartiet i butikker), og det er to kasser med diverse frukt og grønnsaker (blant annet de nye maiskolbene som her er i sitt andre sett). I tillegg er det en kasse med røde gresskar som trucken har satt ned her så lenge.


Her er et oversiktsbilde av forsiden av butikken. Legg merke til den store gulroten som henger over inngangsdøren, denne er litt i samme stil som den som er på taket av bilen i sett 60345 Bondens Marked.


På den ene kortveggen står det en kasse med tomflasker, og dette er også fordi Lego har gitt oss noe nytt som vi skal ta titt på når vi ser innsiden av butikken.


Den andre kortsiden har en luke med plaststriper der trucken kan heise varer rett inn i butikken. Her har vi også de to parkeringsplassene, men det er bare den til venstre som kan brukes når trucken skal fylle på varer. Det er et lite minus t man ikke får ned stripene igjen når man har satt inn kassen. Skulle man fått til det måtte lasteområdet på innsiden vært lenger så man kunne dratt kassen lenger inn for hånd.


Så har vi innsiden av veggen med tomflaskene, og her ser man årsaken til at flaskene er der. Lego har nemlig gitt oss en panteautomat som man faktisk kan putte flasker gjennom. Ved siden av panteautomaten har man hyllene med kjølevarer, blant annet melk, juice og honning.


Her er den andre kortveggen der man kan se lasterampen der trucken setter inn kasser med varer, kasseapparat og en fiskedisk, noen flasker med brus og en liten avdeling med bakevarer ved en doble inngangsdøren.


Til slutt tar vi med et lite oversiktsbilde av alt som befinner seg inne i butikken.


Dette er et veldig flott sett, og det er spennende at Lego her gir oss en ny figur med et handicap, og jeg håper vi vil se disse bena i flere fager i sett fremover. 
Det er også morsomt at vi har fått en panteautomat som er bygget uten spesialdeler, så man kan fint bygge denne med deler man har hjemme.

Jeg har veldig lyst til å få på plass denne butikken i Tullfors, men må bygge om litt på eksisterende bygninger for å få plass. Kanskje kan det hende jeg bygger om butikken litt og plasserer den på en 32x32baseplate som modulhusene og lager noen flere etasjer over butikken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar