lørdag 2. juli 2022

Enkeltfigurer / Minifigurer del 67- CMF Muppets serie 1 del 1

Den nyeste minifigurserien fra Lego er en serie med Muppets. Mange av disse er godt kjent for oss fra Muppetshow på TV, men noen er litt mindre kjent. Det er 12 figurer totalt i serien, og jeg har delt dette opp i to poster for at de ikke skal bli alt for lange.

Den første figuren i serien er hunden Rowlf. Han husker vi jo fra serien fra en hel masse roller, ikke minst som pianist som han dukker opp som her. Han kommer med et noteblad og en statue av Ludwig van Beethoven. Denne statuen kan skifte ansiktuttrykk, og i serien ble det noen ganger brukt for å kommentere pianospillet hans. 
Rowlf har en brun kropp som matcher hodet hans. På bildene her ser den ensfarget ut, men den har trykk som gjør at det ser ut som han har den lodne pelsen vi kjenner fra serien, og som alle Muppet-figurene et spesialstøpt hode. Han har fått de mellomste bena, så han får litt kortere ben enn overkropp.


Figur nummer 2 var ikke så kjent for meg, men jeg har jo sett ham i Muppetshow innimellom. Dette er Dr Bunsen Honeydew.  Dr Bunsen har fått en flott kropp med trykk foran i form av en forsker-frakk, og som tilbehør har han fått en kolbe med noe lilla væske i. Han har også de mellomste bena, og på forsiden av bena har han fått en svart stripe som gjør at det ser ut som han har på seg sko.


Beaker er asistenten til Dr. Bunsen og han havner på grunn av dette i de mekeligste situasjoner men kommer alltid tilbake. Han har fått en grønn frakk med et flott trykk, og bena hans er tofarget slik at det ser ut som han har på seg grå bukser under frakken, eller kanskje er det høye støvler. Som tilbehør har han fått noe som antagelig er et instrument som brukes i forbindelse med Dr Bunsens eksperimenter.


Kanskje en av de mest ikoniske figurene fra Muppetshow med unntak av Kermit og Miss Piggy er Gonzo som er figur nr 4 i serien. Gonzo hadde jo mange roller i serien, bl.a spilte han trompet i introen i noen av sesongene, og han var jo en eventyrer. En av de tingene jeg husker han drev med var at han ble skutt ut av en kanon. Han hadde ofte litt fargerike klær, og her har han fått en veldig gul skjorte med røde chillier på og et veldig fargerikt prikkete slips som ikke matcher skjorten i det hele tatt. Han har de mellomstore bena og de har også fått trykk på siden som ser litt ut som kakestrøssel. Som tilbehør har han fått en høne, dette er sannsynlig vis hans kjære Camilla, og hun har fått et spesielt ansiktstrykk, så hun er ikke lik de vanlige Lego-hønene.


Den femte figuren er sjefen selv, Frosken Kermit. Han har fått de korte bena, og som tilbehør har han både en banjo og en liten regnbue. Som hønen Camilla er banjoen ny for minifigur-serien men jeg håper Lego vil ha den med i flere sett i fremtiden. Kermit har jo etterhvert blitt kjent for å spille banjo så det er fint at Lego har med denne som tilbehør. En av mine favoritt-sanger fra Kermit er er en rolig ballade-utgave av rockelåta Wild Thing med vokal og banjo, men så har produsenten av plata også lovet Animal at han skal få spille trommer på akkurat den låta så den blir fort alt annet enn rolig... Kermit har også en lliten regnbue, og dette er sannynlig vis fordi en låt som er gitt ut med ham i senere tid er en ny innspilling av en låt som heter "Rainbow connection". Kermit har fått den karakteristiske litt lysere grønne kragen sin trykket på.


Site figur ut i dette innlegget er figur nr 6. Spør du henne selv, er dette selveste stjerna i The Muppet Show, nemlig Miss Piggy. Hun kommer i en flott rosa kjole og bena er støpt flerfarget så man ser bena hennes med hennes hudfarge stikke ut fra kjolen og gå ned i skoene.
Hun har fått en plakat av seg selv som tilbehør, ellr kanskje er det et magasin der hun er på forsiden. Dette passer veldig godt da hun jo fremstår som "litt" selvopptatt i showet. Miss Piggy kan godt dukke opp i flere utgaver hvis vi får en ny serie, for hun har hatt så mange ikoniske opptredener og antrekk i showet. Det ville også passet hennes primadonna stil. 


Hvis du ønsker å se de siste 6 figurene i serien, kan du gjøre det ved å klikke her.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar