torsdag 7. juli 2022

Politistasjon (modulhus) (10278)

Dette var modulhuset for 2021. Det første modulhuset til å bli gitt ut som et sett i den svarte esken som nå kjennetegner "Lego for voksne". Som vanlig inneholder settet flere overraskelser man oppdager mens man bygger, og så mye mer enn det man ser fra utsiden av bygget.

Settet har tre etasjer, og det følger med 5 figurer.


Som man kan se av denne detaljen fra esken, så har Lego gitt modulserien sin egen logo med en rekke modulhus og teksten "modular building collection". Så da må vi regne alle sett som kommer med denne logoen som ofisielle modulhus fremover.


Her er byggetegningen som følger med settet, kun ett hefte denne gang, men det er jo som en liten bok.


Her ser vi første etasje innenfra. Det er i utgangspunktet tre forskjellige ting i dette bygget. Til venste har vi en butikk som selger kaffe og doughnuts (omsetningen bør jo gå bra når den ligger vegg i vegg med politistasjonen), så i midten har vi resepsjonsområdet til politistasjonen, og til høyre har vi en liten kiosk og en fengselscelle bak den.


Her er et nærbilde av doughnut utsalget, og som vi kan se har damen som jobber her masse godsaker å by på. Som vi skjønner ut fra oppsettet så baker hun dem ikke her, men vi vet jo ikke om det er hun som baker dem og tar dem med eller om de kommer levert fra et bakeri. Kanskje kommer de fra den doughnut-butikken som er i et av de større City-settene som er presentert som et bykvartal. Der er det i alle fall en kran som heiser på plass en gigantisk doughnut på taket av en bygning.


Jeg tok med et nærbilde av fengselscellen også


Før vi går videre tar vi en titt på de figurene som følger med i settet. Det er damen som selger doughnuts, 3 politifolk (2 menn og 1 kvinne) og leieboeren som bor over doughnuts-utsalget. Alle de fem figurene har flott trykk på overkroppen, det er litt varierende hvor mye trykk de har på ryggen, men alle har det som trengs. Alle har fått ensfargede ben.
De to damene har også fått alternative ansiktsuttrykk. Årsaken til at det bare er de som har fått det er at de er de eneste som kan skjule det da de jo har hår som dekker det som ikke skal syntes bak.
Når det gjelder leieboeren så har han fått et hodeplagg jeg ikke har sett på Legofigurer før. Det ser ut som det enten kan være en alpelue eller en sixpence. Håper dette vil komme på flere figurer fremover.


Da går vi tilbake til bygningen, og her ser vi et nærbilde av inngangspartiet på politistasjonen, og bak de doble glassdørene kan vi se en politibetjent som betjener skranken.


Så tar vi turen opp i annen etasje, og her er det masse detaljer. Vi har nå gått fra tre forskjellige "bygg" til to. Over butikken er det en liten leilighet og resten er politiastasjon. Der kiosken var i første etasjer er det nå ingen ting.I stedet henger det et reklameskilt for Soap And Suds på veggen (ikke hengt på enda da det henger fra tredje etasje). Soap and Suds er for de som husker det navnet på vaskeriet som er på siden av brikkebanken som jo er et tidligere  modulbygg.


Her har vi det største området av politistsjonen. Det er her politimennene sitter og etterforsker og skriver rapporter (eller drikker kaffe og spiser doughnuts). Vi kan se ut fra telefonen på den ene pulten og skrivemaskinen på den andre at dette ikke er ment å skulle være 2021.


Ved hjelp av kreativ bruk av strikk har vi fått en oppslagstavle med en rød tråd i etterforskningen. Sannsynlig vis er det mysteriet med doughnut-tyven de er i ferd med å etterforske her, eller kanskje kan det være et av de andre mysteriene vi har fått i tidligere modulsett...


Når man har tatt inn en mistenkt blir han/hun tatt bilde av i dette lille avlukket slik at man får det som på Engelsk kalles et "mugshot".


Her har vi et bilde fra leiligheten, og her forgår det noe...Leieboeren har vippet opp sengen og da kan vi se rett ned i doughnuts-butikken under. Kan det være han som er doughnuts-tyven? Det kan jo se ut som han holder på å fiske til seg en liten godsak...


Mens på den andre siden av veggen sitter en av politibetjentene og skriver en rapport om det siste tyveriet...


Så var turen kommet til tredje etasje. Her har vi et ganske stort rom der trappen kommer opp og her er det en dør inn til et rom der de oppbevarer beslag. Dette rommet er over fengselet og der de tar bilder i 2. etasje. I tillegg i denne etasjen er det et lite toalett og et avhørsrom med opptaksutstyr slik at de kan ta opp avhørene på bånd så de kan lyttes til ved en senere anledning.


Her ser man taket på kiosken som er i første etasje...


Her er et nærbilde av beslagsrommet. Som man ser er det en del ting som står i hyllene her...


Taket til beslagsrommet er ikke en del av taket på hele bygget, så Lego har designet dette slik at taket og den ene veggen henger sammen. Dette gjør at vi har kunnet få en ekstra hylle på den ene veggen, samt at det er greit å ta av taket for å komme til det om befinner seg i rommet.


Slik ser resten av taket ut. Som man han se her er det ikke noe tilgang til taket innenfra slik det er på mange andre modulbygg, men det er helt greit for det ville blitt trangt å få til samt at det er fint med litt variasjon fra bygg til bygg.


Dougnuts-butikken/leiligheten har bare to etasjer, så taket her er litt lavere, men man kan komme seg mellom de to høydene ved hjelp av en liten stige. På taket over leiligheten står det en vanntank som sikkert sørger for vamt vann til bygget. Denne har fått struktur ved at den er bygget med skiver lagt oppå hverandre. I tillegg han man se planten som klatrer opp etter veggen hele veien fra bakkeplan til toppen av bygget.


Slik ser bygget ut forfra. Det er en veldig fin fasade med litt forskjellige farger på de tre delene av bygget. På dette bygget er det kledelig og gir litt mer struktur og liv til bygget. Jeg liker også at vi har fått noen små bukser og en benk på forsiden, i tillegg til lyktestolpen som alltid er med.


Bakfra er det heller ikke mye å sette pekefingeren på. Eneste som er litt rart her er de to brikkene som lager et slags hull i veggen i andre etasje, men dette er jo gjort for å feste noe inne i bygget, og kanskje kan man si at det er luftekanaler for å sørge for venilasjon til bygget. Det er i alle fall ikke noe som er voldsomt sjenerende. Ønsker man å dekke det til er det også relativt enkelt å bygge noe som kan henges på veggen her.


Jeg tok også med et bilde til for å vise hvordan man kommer inn i leiligheten i andre etasje og videre opp på taket. Det er kanskje forståelig at han som bor i leiligheten fisker etter doughnuts, for det kan ikke være lett å ta med seg handleposer med mat opp den stigen.


Men hva er dette? Et hull i veggen til politiatasjonen? 


Jada, for det er nemlig et lite "easteregg" jeg ikke har vist enda. Fangene som har sittet i cellen over tid har gravd en tunnel fra cellen slik at det skal være mulig å rømme. Sjansene er store for at neste gang noen blir fengslet vil de klare å hakke seg gjennom den siste biten av muren slik at de kan rømme. Sånn det er nå kan de få smuglet små ting inn og ut. Kanskje en kjeks eller en doughnut?


Da er turen kommet til å oppsummere dette settet, og jeg liker det godt. Jeg syntes Lego med dette har tatt et steg tilbake i riktig retning etter at bokhandelen hadde noen merkelige løsninger som gav mye "missfarging" av veggene, og etter at jeg var ferdig med dette modulhuset var jeg spent på hva Lego ville gi oss som modulhus i 2022. Når dette skrives vet jeg at det er et hotell med en liten kunstbutikk eller et lite kunstgsaleri ved siden av, og jeg har faktisk planer om å bygge det i nærmeste fremtid da esken står rett bak her jeg sitter og skriver.
Alt i alt er dette et flott modulhus som både tar seg fint ut på utstilling i en Legoby eller på en hylle, men som også inspirerer til litt lek for de av oss som liker å gjøre noe mer ut av settene som en del av en Legoby.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar