søndag 10. juli 2022

Boutique Hotel (Modulhus) (10297)

Endelig har turen kommet til settet som i mine øyne ofte er årets høydepunkt fra Lego, nemlig modulhuset. I år er det det 15. huset Lego gir ut (mange sier det nå er 17 hus i serien, men det som da regnes som nr 2 og 3 (Market Street og Green Grocer) er aldri markedsført som modulhus selv om de passer fint i den samme serien, og på grunn av dette har de lagt inn en del hyllester til tidligere utgitte hus. Jeg fikk nok ikke med meg alle, og noen av de Lego oppgir er litt søkt, men det gjør ikke noe.
Her ser vi esken, og akkurat som med politistasjonen som kom i fjor har vi fått en svart eske der modulhus-logoen er trykket på. 


For å beskytte byggeanvisningen mot skader i esken har Lego pakket den ned i en konvolutt av papp.


Og når de gjør det så ser den så frisk ut som dette når man åpner den, uten at den er pakket i plast.


Da jeg bygget settet tok jeg bilder etter å ha fullført hver etasje. Så her kommer rom for rom og etasje etter etasje... 

Først ut er den lille kunstbutikken, El Cubo. Den kunne ikke vært noe mindre, for det er så vidt jeg fikk plass til å sette en figur inn i rommet. Her har vi fem kunstverk. To av dem er i form av malerier eller installasjoner som henger på veggen. Det til venstre er malt med firkanter og det er ganske stort. Så har vi noe som ser ut som en slags fugl på bakveggen til høyre. Foran dette har vi to kunstverk. Det ene er i hyllen som er inne i trappen og det er en hyllest til en tilsvarende skulptur som kom i hvitt i rådhuset. Og så har vi selve glasskuben som bygges av blanke deler som normalt sett brukes som lykteholdere på biler. Jeg tror det er første gang jeg ser dem i gjennomsiktig utgave. Det siste kunstverket var umulig å få med på dette bildet, så det tok jeg ut og tok et bilde av.
 

Her har vi det siste kunstverket inne i butikken. Dette er uten tvil et maleri, og i mine øyne ser dette ut som det kan være en ekte Pablo Brikkasso.  


Her ser vi et litt bedre bilde av det ene kubistiske kunstverket.


På den andre siden av veggen har vi hotellresepsjonen. Bildet på veggen her er en hyllest til bykvartalet som var 10-års jubileums settet. Der er det en kunstmaler som har sitt atelie og han lager sike bilder. Det er ganske god plass under trappen her, og jeg har sett noen som har bygget en bar og satt inn her, bl.a. Kim Plata som er en legende når det kommer til å endre modulbygg og også bygge egne byggverk. Resepsjonen har en disk, en sofa der gjestene kan sitte og slappe av og en trapp opp til neste etasje. 


Her ser vi resepsjonen fra en annen vinkel, og her kan vi se resepsjonsdisken med romnøklene hengende bak, og ved siden av står en stor, flott vase med hvite blomster. Det var en hvit blomst ekstra, så den plasserte jeg på utsiden av et av vinduene lenger opp i etasjene. På disken ligger hotellets gjestebok, og i følge Lego finner man navnene til mange av de navngitte figurene fra tidligere modulbygg her.


Da har vi forflyttet oss opp i andre etasje, og vi kan så vidt se trappen øverst til høyre i bildet, den går også videre opp til tredje etasje. I andre etasje har vi to rom, det vi ser her er det Lego kaller det billigste rommet på hotellet, og det er rommet som backpackeren som følger med i settet har booket.
Rommet er lite, men det har alt man trenger, en ganske stor enkeltseng, en kommode til å ha klær i og et lite skrivebord ved siden av som er bygget sammen. Det er også et lite teppe på gulvet og en pinnestol til skrivebordet. Det henger et bilde på veggen, og det er det samme bildet vi har fått i mange andre sett av en bro. 


Her er et bedre bilde av trapperommet. Det er ikke så stort, men stort nok til at det går greit å gå både opp og ned, og det er dører herfra inn til de to hotellrommene i etasjen.


Så har vi et oversiktsbilde over det store rommet i andre etasje. Sengen er omtrent samme tørrelse som i det lille rommet, men den er bygget på en litt annen måte, noe som gir oss en fin variasjon og vi slipper følelsen av at vi har bygget noe før. Her er det også en fin lenestol som kan snurre rundt (helt til venstre ved de buede vinduene), et skap til å oppbevare klær i og et fint skrivebord. På skrivebordet står et en skrivemaskin, og Lego mener det er en hyllest til politistasjonen som kom i fjor, som hadde flere slike. Selv tenker jeg vel at det bare er et tegn på at begge byggene er plassert i samme tidsalder, for det ville jo virket rart om man plutselig hadde en topp moderne pc i dette bygget.


Her ser vi det samme rommet fra en annen vinkel, og her kan vi se klesskapet som har doble dører og en skuff under, og man kan se nattbordet med lampe på ved siden av sengen.


Og da har vi kommet til tredje etasje, og det eksklusive hotellrommet. Kanskje er det dette som brukes som brudesuiten når noen har giftet seg i rådhuset. I dette settet er det en dame med parasoll og stor trillekoffert som har booket rommet, og hun er en stamkunde som har leid dette rommet flere ganger. 
Dette er det eneste rommet med eget bad, og selv om det er litt trangt har Lego fått plass til et brikke-bygd badekar her. I ene enden er kranen og i den andre to flasker med badeskum eller noe tilsvarende. Så har vi fått en liten vask og et toalett med toalettrullholder. Til høyre i bildet ser vi rommet der trappen kommer opp fra andre etasje, det er ikke noe trapp som går videre opp til taket, derfor er rommet tomt. Det er en dør som går inn til hotellrommet som vi ser i underkant av bildet.


Dette rommet har litt ekstra møblement. Her har vi også et klesskap med skuffer under, men Lego har designet det helt annerledes enn det vi bygget i andre etasje.
Som i andre etasje har vi også en lenestol, men igjen er den designet helt annerledes og et bord som det står en flaske på. 
Rommet har en dobbeltseng med en sjokolade liggende oppå dyen som en velkomstgave til gjesten som skal overnatte, og nattbord på hver side. Nattbordlampen her er laget ved hjelp av muffinsformer som opprinnelig ble lansert i Lego Friends-serien. Jeg kan helt fint se at de er muffinsformer, men hadde jeg ikke visst det hadde jeg heller ikke tenkt over det (egentlig tenkte jeg vel mest over det fordi at Lego opplyste om det i byggeanvisningen).


På den veggen vi ikke kunne se på forrige bilde har vi et fjernsynsapparat som nærmest er et møbel slik de gjerne var på denne tiden, og vi har en stålampe. 


Da var det ikke flere etasjer igjen, så dett neste vi kommer til er taket. Her er det noen fine lufteventiler som er bygget for å stabilisere de to takelementene og gi oss ett solid tak, og vi har fått et stort takvindu som kan åpnes og lukkkes. Det er ikke noen adgang til taket slik vi har sett på flere andre bygg, men det savner jeg heller ikke da det ikke er lagt opp til at det skal være noe som skjer der oppe uansett. Taket har et lite tårn, og på tre av de fire kantene er det et smijernsrekkverk som er bygget med små svarte slanger som jeg tror opprinnelig kom i Ninjago-serien.


Takterrassen over kunstbutikken var litt vanskelig å ta et godt bilde av, men her er i alle fall et lite forsøk. Terrassen har et stort palmetre, et inngangsparti som skal være av smijern, en liten bar og to bord der man kan stå og nyte en forfriskning. 


Her ser vi hele bygget fra de to sidene som må sies å være forsidene. Det kommer noen nærbilder etterpå for å se på litt detaljer.


Her har vi to nærbilder av El Cubo fine arts. Foran butikken har vi en brannhydrant. Denne har Lego laget på mange måter gjennom årene og denne er helt grei. Til høyre for butikken, under trappen har vi en liten drikkefontene som også ser ut som et lite kunstverk. 
På den andre side av trappen, på hotellveggen, henger det en oppslagstavle. Her er det visst nok også en god del hyllester til tidligere modulhus.


Her er et nærbilde av inngangspartiet til hotellet. Her ser man også at skiltet har smijernsdetaljer, akkurat som porten til takterrassen, og rekkverket på taket, selv om det er helt forskjellige detaljer på de forskjellige stedene.


Dette er langsiden som er på andre siden av hjørnet for El Cubo. Her er det symmetrisk med tre vinduer i hver etasje, men selve vinduene er forskjellige fra etasje til etasje. Vinduet helt til høyre har en liten balkong. Dette er det minste rommet, og det Lego sier er det billigste rommet, så det er jo litt merkelig at dette er det enste rommet med balkong. Rekkverket til balkongen er laget med svarte håndjern.



Denne siden er kanskje den siden som er penest av de to sidene som ikke har så mye utsmykking. Det er et par små "misfarginger" men det er ikke mye. Dette er den ene siden der man kan feste bygget til de andre modulbyggene, derfor er det litt merkelig at Lego har bygget huset slik at veggen ikke går helt ut til kanten av platen hele veien. Men dette har de løst med at de har satt det ene festet mot neste bygg i containeren som står på utiden.


Oppe i containeren ligger en liten "hyllest" til Parisian Restaurant der denne hvite croissanten ble brukt i designet.


Jeg tillot meg å modifisere lokket med å sette på et håndtak så det skulle være enklere å åpne og lukke. Ideen til dette fikk jeg fra den ene kommoden inne i hotellet der de hadde brukt akkurat disse delene for å gjøre dette.


Her er noen bilder som viser litt mer av detaljene på taket og også blomstene som er i vinduskarmene i andre og tredje etasje.


Nede på bakkenivå er det også blomster utenfor vinduene. 


Dette er de bitene som ble til overs etter at settet var bygget, med unntak av noen få biter jeg har brukt til å modifisere bygget.


Her er en av de to små byggene som hører med. Dette er koffert-trallen til piccoloen. Så ser jeg at jeg har klart å glemme å ta bilde av den andre trallen som er en kaffevogn som baristaen som er med i settet serverer kaffe fra. Hvis man ser på bildet av esken helt øverst i innlegget, vil man se denne trallen helt til høyre på bildet. Denne trallen har to hyllester til Cafe Corner som var det første modulsettet, så det er synd jeg ikke fikk med den. Trallen har to gule kopper og en liten baldakin/markise på toppen som er laget med hvite og gule brikker, og det var akkurat slik markisen på husveggen av Cafe Corner så ut. 


Her har vi et oversiktsbilde som viser de syv figurene som er i settet. Vi skal ta en nærmere titt på dem.


Først ut har vi de to hotellansatte. De har samme uniform med flott trykk foran og bak på overkroppen, hvite hansker og ensfargede mørke grønne ben. De har ikke alternative ansiktstuttrykk.


De to neste er innehaveren av El Cubo kunstgalleri og Baristaen som har kaffetrallen utenfor hotellet. Dissse har også flott trykk på kroppen foran og bak, og baristaen har også fått trykk foran på bena for å forlenge skinnforkleet hans. De har heller ikke fått alternative ansiktsuttrykk.


Til slutt har vi backpackeren, en revisor som skal hjelpe damen i kunstbutikken å prise kunstverkene og den returnerende kunden som har booket det største hotellrommet. Alle tre har flott trykk foran og bak på overkroppen og ensfargede ben. Backpackeren har en ryggsekk og et kamera som tilbehør, revisoren har en koffert, og stamkunden har en parasoll for å skygge for solen og en sto trillekoffert.


De to damene har fått alternative ansiktsuttrykk. Backpackeren har det ansiktet jeg ikke er så glad i, der det ser ut som hun sover men med et smil om munnen, og den andre damen har fått solbriller.


Revisoren har ikke fått et alternativt ansiktsuttrykk, men han har fått en kalkulator som han har i kofferten sin.



 Alt i alt er dette et veldig flott sett, og det er helt klart et flott tillegg til Modulhus-serien. Flotte figurer, og mange fine løsninger. En av de tingene jeg liker veldig godt her er at selv om det er flere senger og flere kommoder/skap så er alle bygget forskjellig.
Den ene tingen jeg virkelig ikke forstår er hvorfor de har brukt alle musteinsbrikkene slik at mursteinene ikke syntes. Jeg tror kanskje det ville vært minst like flott, kanskje flottere om man kunne se mursteinsmønsteret. Dette gjelder inngangspartiet til hotellet og langveggen som er til høyre for dette der man har de tre store vinduene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar