onsdag 3. august 2022

Aston Martin DB5 - Speed Champions (76911)

1. August i år slapp Lego en virkelig ikonsik bil i Speed Champions serien. Her har vi den klassiske Aston Marin DB5 som ble introdusert som bilen til James Bond i filmen Goldfinger fra 1964 og den har væt med i totalt 7 Bond-filmer (blant annet de tre nyeste). 

Settt inneholder den ikoniske bilen og en James Bond minifigur. Det er ett instruksjonshefte som følger med til settet. Eksen er så flott at jeg måtte ta med både forsiden og baksiden denne gangen.

Her har vi instruksjonsheftet og arket med klistremerkene. Som man kan se er det mange av dem...

Her har vi bilen sett forfra med ett av de mange registreringsnumrene som følger med i settet. Frontykter og grillen er trykket men skiltet og logoen oppå grillen er klistremerker. For å få til den klassiske formen på grillen er den trykket over to brikker.

Forrige gang Lego gav oss denne flotte bilen var det i Creator-serien der bilen jo er mange ganger større. Der hadde vi muligheten til å skifte nummerskilt ved å vende på skiltene slik det jo gjøres i bilen i filmene også. Speed Champions bilen er alt for liten til å bygge inn en sånn mekanisme, så her har Lego gitt oss hele 4 forskjellige ekstra skilt slik at vi selv kan bytte foran og bak. 

Her ser vi bilen fra sidene og som man kan se har Lego gitt bilen høyremontert ratt slik det skal være på en Englesk bil. Og man kan se at designerne har brukt mye tid på å studere den ekte bilen for å få til de flotte formene som denne bilen har.

Bakfra ser forsåvidt ikke bilen like ikonisk ut, men den er nok likevel ganske korrekt. Lego har trykket grått på glasset bak, og de har klart å få det til å matche bra med gråfargen på resten av bilen.

Som man kan se er det en del plass inne i bilen, Lego har gitt oss seter som er bygget av brikker i stedet for de klassiske bilsetene vi ofte ser i City-serien, og vi har også fått et baksete. På høyre siden av førersetet har vi fått en spak, men jeg er ikke sikker på om dette bare er for å kunne justere førersetet eller om dette er utskytningsmekanismen for passasjersetet som er her.

Vi har fått litt interiørdetaljer, men ikke veldig mye. Alt er svart så det er kanskje litt vanskelig å se på bildet. Men vi har en girspak, ratt, og ved siden av rattet et klistremerke som er en masse knapper som man har på midtkonsollet. Plasseringen av frontruten gjør at føreren må sitte med hånden litt opp i luften så det ser ut som han hilser på noen utenfor når han kjører, men skulle man gjort noe med dette måtte man midtstilt setet og det er jeg glad for at Lego ikke gjorde.

Det er tre skuespillere som har spilt James Bond i filmene der denne bilen har vært med. Første var Sean Connery i to filmer på 60-tallet, så var det Pierce Brosnan som fikk kjøre den i 2 filmer på 90-tallet, før Daniel Craig fikk æren av å kjøre den i hele 4 filmer på 2000-tallet. Men jeg kan ikke huske å ha sett Bond med skiftenøkkel i noen av disse filmene, men det har han fått som tilbehør her i tradisjonens ånd i dette Speed Champions settet.

Av de tre skuespillerene som har spilt James Bond og kjørt denne bilen tror jeg vi må si at denne James Bond-utgaven er basert på Daniel Craig, da han er den eneste av dem som har lyst hår. Både Sean Connery og Pierce Brosnan hadde mørkt/svart hår. Roger Moore hadde riktig nok brunt hår, men han kjørte aldri denne bilen i de filmene han var med i. Han kjørte riktig nok mange andre flotte biler, og kanskje jkan vi håpe Lego kommer med flere klassiske Bond-biler i fremtiden?

James har fått den klassiske svarte dressen med et fint trykk foran på overkroppen og litt ned på toppen av bena for at ikke jakken skal bli for kort. Han har selvfølgelig en lys skjorte (skulle nok vært kritthvit, men fordi den er trykket mot svart så er den litt grå-hvit) og en fin sløyfe. 

Det eneste trykket bak på figuren er en stripe bak på ryggen som viser snittet på dressjakken, men det er også egentlig nok, da han jo tross alt går i en ensfarget svart dress.


For å oppsummere, så er dette et veldig flott sett, men som vanlig med Speed Champions bilene er det for mange klistremerker for at jeg kan gi det helt topp karakter. Likevel ville det blitt et høyt terningkast om jeg skulle drevet med slikt.  
Jeg syntes det var morsomt å bygge bilen, og det var mange smarte løsninger for å feste forskjellige deler til bilen som jeg aldri ville tenkt ut hvis jeg ikke hadde sett dem i instruksjonene. Jeg har ikke bygget så mange Speed Champions biler, så jeg kan ikke si om dette er typisk for disse settene eller om løsningene er særegne for denne bilen. Men morsomt var det uansett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar