fredag 26. august 2022

mini rakettoppskyting (6452)

Dette settet er fra 1999. Da jeg kjøpte det brukt var det ikke noen eske, men byggeanvisningen fulgte med og den var i ganske god stand. Settet inneholder en oppskytingsrampefor en liten rakett, selve raketten og en minifigur.


Her ser vi alt som følge med i settet. Som vi ser er det ikke voldsomt mye, men det som er ser flott ut.


Når minifiguren er fjernet ser man alt litt tydeligere. Til venstre har vi et klistremerke som skal forstille en computer, og oppå der har man to lys som viser status på noe (kanskje på om raketten er klar til oppskyting) i rødt eller grønt. Til høyre for computeren har vi en skjerm (også et klistremerke) som viser hvordan raketten vil oppføre seg ut fra hvor høyt opp i luften den kommer.


Her ser vi plattformen fra siden, og vi kan se at raketten er satt ned i posisjon for avfyring. Som man kan se er det en slange til venstre i bildet, og denne er nok for å få drivstoff til raketten.


Her ser vi slangen tydeligere, og vi kan også se "mekanismen" for utskyting på skrå. Tanken er at man trykker hadt ned på den platen som står på skrå, og da vil andre enden dytte pinnen som sitter fast under raketten opp i luften og raketten vil hoppe opp i luften.


Til sist har vi minifiguren, selve teknikeren ansvarlig for avfyring. Han har fått en flott overkropp med trykk på forsiden, et flott ansikt med grått skjegg, en hvit hjelm og ensfargede svarte ben.


Dette er et fint lite sett, og jeg har planer om å plassere dette i romhavnen min i Tullfors etterhvert, når denne blir klar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar