tirsdag 23. januar 2018

Skogsmaskin (60181)

Et av de nye settene for 2018 er denne skogsmaskinen til Lego City. Den er laget etter modell av eksisterende skogsmaskiner. Hvis man gjør et Google bilde-søk på Skogstraktor får man opp mange flotte bilder av diverse traktorer med den samme typen verktøy koblet på, og man får til og med opp flere bilder av dette Legosettet.
Settet hadde ett instruksjonshefte, og kommer med en figur, en skogsmaskin og en del tilbehør.
Tilbehøret ser man foran traktoren på bildet, det er to tømmerstokker med kvister, en sagkrakk (ene stokken logger oppå krakken på bildet), en motorsag, en spade, et lite tre og bak på traktoren henger det kjettinger.


Her har vi traktoren sett forfra. Lego har brukt den nye grillen nederst, i tillegg til at traktoren har fått ekstra grill da den er mye høyere enn et vanlig kjøretøy. De har fått med en eksos-pipe på siden av motoren og masse ekstra lys på toppen av førerhuset.


Når traktoren kjører langs veier og skogs-stier kan kloen bak heises opp fra bakken slik at t den kommer ut av veien. Den er bygget så fleksibel at det ikke er noe problem å plassere den på en grei måte.


Her er kloen i arbeid, og man kan se klistremerket med advarselen om hvor tungt det er trygt å løfte.
Kjettingene er festet under festet for kloen, og man kan såvidt skimte dem på bildet. Disse kan man feste tømmerstokkene i, og så kan man dra dem etter seg fra der treet er felt og til et sted der man kan stable dem eller bearbeide dem videre.


Føreren av maskinen har fått et ganske klassisk arbeids-utseende med den oransje arbeids jakken og den røde hjelmen. I og med at han driver med store maskiner og motorsag har han også fått hørselsvern, og disse er støpt fast i hjelmen. Dette er en forbedring i forhold til for bare noen år tilbake da hørselvernet ble festet med en liten tapp på toppen av hjelmen (akkurat som kråken festes til hodet til Tonto i Lone Ranger settene). På denne måten slipper man at hørselsvernet blir borte når man leker med eller transporterer settet. Det som er nytt er den brune genseren han ser ut til å ha innenfor jakken, og de brune ermene. Dette gir denne ellers ganske vanlige figuren nytt liv


Jeg har bare en ting å utsette på dette settet, og det er traktorhjulene. De er laget på en slik måte at det er litt kronglete å få dem til å gripe skikkelig rundt felgen på en sånn måte at de ikke hopper av når man kjører. Men når man først har fått til dette, så sitter de godt på plass.Alt i alt er dette et flott sett som både kan stilles ut og lekes med, og det kan anbefales enten man liker traktorer, skogsmaskiner eller bare vil kjøpe noe som kan lekes med rett ut av esken (Etter at det er bygget sammen selvfølgelig). Med dette settet trenger man ikke masse annen Lego for å begynne å leke, det er bare å sette i gang. 
Lego skal også ha pluss for at de tenker på miljøvern, for meningen med det lille treet er at skogsarbeideren planter det etter at han har kappet ned det store (ser i alle fall slik ut når man ser på bildene på esken).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar