fredag 12. januar 2018

Skurkejakt til fjells (60171)

 Sett 60171 er også et lite sett i Fjellpoliti-serien, men det er et flott lite sett.
Det inneholder 4 figurer, et tre, en trestamme og en 4-hjuling.


En av de tingen som er nytt for meg i den nye politiserien er dette vepsebolet. Det har en helt spesiell funksjon som vi kommer tilbake til senere. Det henger på en trestamme der skurkene har funnet et hulrom hvor de har gjemt gullet sitt. hulrommet kan skjules med å flytte på en gren med blader.


Dette er kanskje den biten i settet jeg liker aller best. Det er en flat, glatt bit som ser ut som en tømmerstokk som er kappet i to med årringer og noen hakk etter fellingen.  Jeg håper Lego sender med denne i alle fremtidige sett der de har med avsagde trær da denne virkelig løfter designet på disse trærne.


Biten på bildet over er festet i enden på denne tømmerstokken. Den er bygget slik at man kan sette to personer på stokken slik at de kan padle nedover elven.


Her har den kvinnelige skurken i settet satt seg på stokken og er klar til å padle unna.


Den andre kvinnen i settet er politi. Hun har fått et nytt design på capsen, der hestehalen sitter fast. Dette er en veldig fin bit også, og forhåpentlig vis en bit vi får se mye av fremover. Gjerne med forskjellige farger på hår og caps for å skape variasjon.


Politiet har litt mer avanserte måter å bevege seg på enn en trestamme, de har en ATV. Denne har også fått en brikke som er ny for 2018-settene, nemlig støtfangeren. Veldig kul bit, og jeg har fått den i to av de 2018-settene jeg har kjøpt og bygget så langt.


Her ser man den fra siden, og den er ikke større enn den trenger å være. Likevel har designerne fått plass til frontlys, støtfanger, skjermer og blålys.


En annen fin detalj er hengerfestet og en kjetting som kan brukes til å trekke med seg tømmerstokken eller andre ting som man trenger å dra med seg til sivilisasjonen.


Her har vi de to politifolkene i settet. Kvinnen har fått en vest  i lyseblått over den mørke blå uniformskjorten, og grå hansker. Han som kjører ATV har kun uniformskjorte. Det er ikke altertnative hodeplagg eller anaikter, men disse to figurene trenger ikke noe sånt.


Så har vi de to skurkene. han har et ganske vanlig skurkeantrekk, mens hun har fått en rød jakke utenpå fangeskjorten og en kvinnelig kropp. Hun har ikke noe alternativt ansikt, men det har han og det kommer vi tilbake til. De har hver sin spade, og en av dem kan gå med sekken som de kan putte gullbarrene i slik at de kan få dem med seg når de padler ned elven.


 I begynnelsen av innlegget lovet jeg å komme tilbake til bikuben... Den er laget slik at den kan falle over hodet på den som driver og henger rndt under den. Og det aller mrst geniale er det alternative ansiktet til den mannlige skurken, som er fullt av vepsestikk...



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar