mandag 22. januar 2018

Flyshow jetfly (60177)

Dette er et av de nye settene som kom nå i Januar 2018. Det er et av de mindre settene, men likevel har det masse flotte detaljer og er morsomt å bygge.


Her ser vi flyet nesten forfra, og som bildet viser så er det et lite men aerodynamisk fly.


Dette bildet tatt fra siden viser virkelig hor lite flyet er. Det er akkurat plass til cockpit, motorer og halefinner.


Disse to neste bildene viser hvordan jetmotoren ser ut. I stedet or å prøve å få plass til vanlige flymotorer har Lego her brukt helt standard brikker og laget motorer som ser ut som de er en del av flykroppen.Det hele er gjort med to grå "bøyler" (samme som piloten har som ryggstøtte i gult) som er sidemontert rett foran en skrå mørkeblå kloss. 


Det er ikke mye plass i cockpit, men når piloten lener seg litt bakover får han fint plass. Han har en stikke til å fly med, og den klare biten foran er ment å være et digitalt display som gir ham nødvendig informasjon under flyvningen.


Bak ser man tydelig at det er en jetmotor, og det er lett å tenke seg at flammene slår ut av denne når piloten trykker på knappen for "afterburner" når han skal ha flyet opp i høyest mulig hastighet.


Piloten har fått en uniform som matcher den mørke blåfargen i flyet. Det er flott trykk på forsiden av overkroppen, men baksiden er helt ensfarget. Det er ikke noe alternativt ansikt, men det som er har et flott uttrykk.


Dette var et sett med mange klistremerker. Svært mange til å være et så lite sett. Men de er virkelig med på å gi settet et løft, og de har fått med flere flotte detaljer som man aldri ville kunnet bygge (sånn som advarselen om at det er en jetmotor, som er klisteret på siden av motorene).
Dette er veldig solid å leke med, og selv en gammel kar som meg får lyst til å lage "svosje-lyder" når jeg tar det gjennom luften.  Hjulene kan ikke slås opp, men dette hadde krevd at flyet måtte vært mye større, og da hadde også settet blitt et helt annet både i utseende og pris.
Dette settet egner seg godt både til lek og pynt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar