søndag 1. mars 2020

Knivskjeggs tunge motorsykkel (70834)

På Engelsk heter dette settet Meatalbeard's Hevy Metal Trike, oversatt til norsk må det bli noe slikt som Knivskjeggs tunge 3-hjuls motorsykkel. Settet består av Knivskjegg (Metalbeard) som bare er et hode og en spesialdel som ser ut som et skjegg av metall, en Friends-figur og en spesialutgave av vår kjære Benny, samt den enorme motorsykkelen med tre hjul.


Her ser vi Friends-figuren som heter Sweet Mayhem. Hun har fått en flott romdrakt og en veldig kul hjelm.  Hun har fått en strålepistol som skyter rosa laserstråler.


Her ser vi henne bakfra, og man kan se de stilige vingene hun har bak på drakten slik at hun skal kunne fly dit hun vil.


Jeg er ikke helt sikker på hva denne stjerne-figuren er for noe, men det er flere sett fra Lego Movie 2 der denne opptrer i en eller annen utgave.


Benny følger også med i settet, og her har han fått en robot-arm for å erstatte høyrearmen. Jeg vet ikke hvordan dette skjedde da jeg ikke har fått sett filmen enda.


På ryggen har han et sveiseapparat så han kan utføre reparasjoner mens det han skal reparere flytter seg rundt.


Benny har to ansiktsuttrykk slik han har i flere sett. Ett der han har et overdrevent stort smil og ett der han ser sjokkert eller skremt ut.


Her ser man Benny fra siden, og han ser jo veldig stilig ut. Hvis man ønsker kan man jo sette dette sveiseapparatet på andre space-figurer. Selv vurderer jeg å kjøpe delene som trengs for å lage det fra Bricklink og lage flere hvis jeg noen gang kommer dit at jeg bygger mitt eget Lego Space område.


Her har vi selve trike-motorsykkelen. I forhold til vanlig Lego så er dette et overdrevent stort byggverk, men når man tenker på at knivsjekk (eller metalbeard som han heter på Engelsk) hadde et stort skjørøverskip i den første filmen og at temaet for den andre filmen er et post-apokalyptisk samfunn, så er det på en måte helt greit at den er overdrevet.


Her ser man den fra siden, og som man kan se har han brukt ankrene fra sjørøverskipet til dekorasjon på gaffelen til forhjulet.


På den ene siden har motorsykkelen to av sjørøverskipets kanoner. Disse kan vris og roteres til å skyte i mange forskjellige vinker.


På den andre siden har man det kanskje sprøeste våpenet jeg har sett fra Lego så langt, nemlig en haiskyter. Dette er en slags kanon som skyter en sprell levende hai mot motstanderen, og dermed er det ikke bare farlig å bli truffet av prosjektilet, men man risikerer faktisk å bli spist hvis man ikke kommer seg unna i tide...


Og slik ser det hele ut bakfra.


Som man kan se av detaljen her er det skikkelige eksosrør og solide dekk, slik at kjøretøyet skal komme seg frem de fleste steder (hvis det ikke er for smalt da).


Motoren er også rimelig stor, med 8 sylyndere (fire på hver side).


Her har man selveste Knivskjegg/Metalbeard, som har blitt enda litt mindre menneske siden forrige film. Nå har han bare hode og skjegg og ser ut til at han er bygget sammen med kjøretøyet. Dette forklarer antagelig vis hvorfor han ikke trenger å stå ved roret, da han kan stryre hele greia med hjerne-impulser.


Dette er et ganske så overdrevent sett, og et passer svært dårlig inn med andre Lego temaer, men likevel er det hele så sykt at det blir ganske kult.
Dette er et sett som fint tåler å lekes med, og skulle noe falle av så er det greit å se hvordet skal og få det på plass igjen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar