onsdag 25. mars 2020

Bensinstasjon (60257)

Denne lille bensinstasjonen er fra 2020, og inneholder en liten butikk, to bensinpumper som står under tak, et skilt, to biler og fire figurer.
Det er fire instruksjonshefter som følger med i settet.


Her ser vi alt som følger med stilt opp. La oss ta en nærmere titt på de enkelte tingene...


Først ut er figurene. Fra venstre har vi han som jobber på bensinstasjonen, damen som kjører stor El-bil, og så paret i vanen. Alle fire har flott trykk foran og bak på overkroppen og ensfargede ben.


Tre av figurene har også alternative ansiktsuttrykk, og de ser man her. Jeg er ikke helt sikker på hva damen i midten driver med, om hun har rykninger i ansiktet eller hva det er, men et litt morsomt ansiktsuttrykk er det jo...


Her har vi el-bilen sett forfra, og selv om jeg ikke vet sikkert så vil jeg gjette på at Lego her har att seg inspirere av en Tessla.


Til å være en bil som er 6 knotter (studs) bred, så er det forbausende dårlig plass inne i bilen. Her kan nok Lego gå noen runder med designerne slik at dette blir bedre i fremtiden.  Hvis vi ikke skulle få mer plass inne i bilen hadde de jo ikke trengt å gjøre bilene bredere enn de var.
Vi får litt plass bak føreren, og her sitter hunden til sjåføren og mobiltelefonen hennes ligger også der.


Sånn ser bilen ut fra siden, og forhåpentlig vis er det noen flere enn meg som ser en Tessla modell X her... Bilen har fått en litt lysere stripe langs hele siden for å bryte opp litt og vise frem detaljer.


Vi tar med bilde bakfra også, selv om jeg ikke har så mye å si om dette.


Her har vi vanen sett forfra. Av en eller annen grunn minner den meg om en gammeldags Fransk varebil.


Her har vi siden uten noe spennende. Eneste jeg kunne ønske her var at det ikke var hull i den biten som her er ovn, men som da jeg vokste opp var en postkasse. Ellers ser bilen fin ut fra denne siden. Vi får late som det er avtrekk fra ovnen så dampen kommer ut...


Og her har vi siden der man kan gå ut og inn av den litt rare døren. Tenker meg at det er en rulledør i metall eller noe. Ganske spesielt men også litt stilig.


Bak har eierne satt på noen klistremerker. Enten er det fordi de har villet pynte opp bilen, eller de har prøvd å dekke over noen små rustflekker...


Her ser vi bilen ovenfra. Som vi kan se er det ikke kjempegod plass inne i bilen her heller ,men her ser man i alle fall vitsen med å lage biler som er så brede, for det er mye mer luft i denne enn i el-bilen og de er akkurat like brede.
Bak i vanen er det et kjøleskap og en kokeplate. Vi kan tro at førersetet kan snus så det blir plass til bakke to når de ikke kjører. Vet Chevrolet kunne gjøre dette med Starcraft-vanene sine på 80-tallet.


På taket er det to brett, de er nok litt små til å være det vi nordmenn kaller surfebrett (windsurfing), men de er passe størrelse til å være sånne brett man padler ut på og så står oppreist inn mot land igjen.


Her er den minste delen av bensinstasjonen, skiltet som står ved veien og viser hvor den er. I Norge ville nok dette også hatt prisen på drivstoff.


Her har vi pumpene, og denne stasjonen har to stykker montert ve siden av hverandre. På den ene siden av pumpene står det bøtte og kost så man kan vaske rutene når man likevel har stoppet for å tanke. Det er en kort-terminal pr pumpe, og man kan flytte slangene slik at man kan parkere på begge sider for å få tanket. Lego har også tenkt på at det kan bli mørk, så de har lys i taket over pumpene.


Jeg vet ikke hva de forskjellige drivstoff-typene er, men den gule var utrolig dyr. Hvis ikke den bare viser hvor mye man har tanket for av et av de andre alternativene da, vi får nesten håpe det.


Lego har også tenkt på at det kan regne, for de har gitt oss tak over bensinpumpene. Dette er vel omtrent like effektivt som taket på en Norsk bensinstasjon når du står på den ytterste pumpen og tanker, men det er i alle fall der...


Her har vi selve butikken der man kan betale kontant og kjøpe pølser og kaffe.


Lego følger med i tiden, så denne stasjonen har også mulighetene for å lade batteriene på en el-bil. Fint å se at de gjennomgående bruker Octan navnet på alt, og at de her har brukt OctanE som logo som de også har gjort på den elektriske racerbilen som er presentert her på bloggen for en stund siden.


Inne på stasjonen er det trangt, men Lego har fått på plass det man trenger mest. Et lite bord der man kan stå og spise og lese avisen mens man følger med på fotballkampen som vises på tv-skjermen, kasse for å ta betalt, pølser og kaffemaskin.Som man kan se er det ikke mye tak her, men hvis man ønsker kan man enten bygge dette selv. Det er også mulig å bygge inn bensinstasjonen i et annet bygg. Selv lurer jeg litt på det siste, da jeg kunne tenke meg å ha denne på godsterminalen min.


Dette er et veldig fint sett, med flere fine detaljer, to ganske så stilige biler, og fine figurer. DEt vil passe fint inn i de fleste Legobyer, eller bare til lek.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar