mandag 23. mars 2020

Politi biltransport (60143)

Dette settet er fra 2017 og da jeg så biltransporten måtte jeg bare kjøpe det. Settet inneholder en vanlig politibil, en biltransport, en bil som er "tauet inn" og en motorsykkel med sidevogn. Det er også en liten bom som sikkert skal markere innkjøringen til inntauings-omrdet.
Det er fire figurer med i settet (to av hvert kjønn), og det var med tre instruksjonshefter


Her er alt som følger med i settet stilt opp, bildet ble dessverre fra litt for stor avstand til å se detaljer, men de kommer vi jo tilbake til uansett...


Her ser vi de to skurkene og de to politifolkene, politidamen har håret festet til hatten. Alle fire har flott trykk foran og bak på overkroppen, og ensfargede ben. Det er ingen som har alternative ansikter.


Dette er nok ment å være innkjørselen til inntauings-tomta. Det er ganske smalt, så hvis jeg skal bruke denne i Tullfors komemr jeg nok til å gjøre bommen et ledd eller to lengder. Ved siden av bommen står det en lyktestolpe og lyser opp området.


Det minste kjøretøyet er motorsykkelen med sidevogn. Denne er skikkelig stilig og kommer sikkert til å dukke opp i Tullfors både titt og ofte. Selve motorsykkelen er støpt i 2 deler som de vanlige motortsyklene, men denne har fått et litt mer klassisk utseende. Sidevognen er bygget av brikker.


Her ser vi den fra den ene siden og bakfra og her kan man se hvordan sidevognen er bygget.


Som vi ser fra den andre siden av motorsykkelen så har den som tidligere nevnt et mer klassisk design, noe som er med å gi inntrykk av at den er eldre enn de motorsyklene man vanlig vis får fra Lego.


Neste kjøretøy er en sportsbil, og slik ser den ut forfra.


Den ser ganske sporty ut fra siden også, men det ser litt usikkert ut å ha sekken med utbyttet plassert der den står.


OG jeg måtte jo ta med et bilde bakfra også...


Politibilen ser også ganske sporty ut forfra. Den er passe høy til at en person kan sitte vanlig oppreist i bilen.


På denne siden er det festet et samband på siden av bilen, og på den andre siden henger det et par håndjern. Som man kan se så er dette en sedan og bak føreren har man da plass til å f.eks oppbevare lommelykt eller ekstra håndjern elelr andre politi-ting.


Da bakruten går helt bak til støtfangeren er ikke bilen like sporty bakfra, men den har sin sjarm...


Lastebilen er en snutebil av amerkikansk modell og ser skikkelig barsk ut forfra.


Jeg måtte nesten ta et nærbilde der jeg fikk med taket også.


Fra siden kan man se at Lego har gitt oss stigtrinn for å kunne klatre opp i styrhuset fra bakkeplan. Selve transportbiten av bilen er ganske enkelt bygget opp, men slik er det vel også med virkelighetens biltransporter.


Bak kan man se at det er to skinner som kan felles ned for å kjøre inn biler på det nederste planet. Det er ikke så store biler som får plass da det er ganske smalt, men det er ganske mange Lego City biler som man kan få fraktet ved behov.


Hvis man skal ha en bil opp på øverste plan, senker man ned hele planet og da kan man legge det bakover slik at bilen som skal opp kan kjøres rett opp fra bakkeplan.


Dette er et veldig fint sett som kan gi mye lekeglede. Det er naturlig nok litt klistremerker som skal settes på, men LEgo har vært flinke og ikke overdrevet bruken av dem. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar