søndag 1. mars 2020

Creator byhus med park (31065

Dette er et byhus fra Creator, som de fleste sett i denne serien får man tegninger og eler til å bygge en av tre forskjellige modeller. Det er gjerne ett hovedbygg (eller en A-modell som det også kalles) og to alternativer der man ikke bruker fullt så mange deler. Jeg har valgt å bygge hovedbygget da jeg syntes det huset passet fint inn i Tullfors.


Settet kommer med to figurer. På bidet her ser det ut som fruen i huset er mye større enn mannen sin, men det er bare et synsbedrag for de er selvfølgelig like store i og med at begge er Legofigurer.
Hun har fått en oransj ermeløs bluse, mens han har fått en blå dress med lyse striper med skjorte og slips innenfor dressjakken. Begge figurene har flott trykk både foran og bak på overkroppen. Bena er ensfargede for dem begge. Ingen av dem har alternative ansiktsuttrykk.


Her ser man huset forfra. Vi hadde bygget ganske mye Lego denne helgen, så i bakgrunnen ses både et godstog og Ninjago Docks (anmeldelse kommer forhåpentlig vis snart).


Her er et nærbilde av mannen som står med stresskoffferten i hånden og venter på bussen. Han kunne sikkert tatt scoteren til jobb, men han lot den bli hjemme så kona kunne komme seg dit hun skulle senere på dagen.


Her har vi scooteren forfra og fra siden. Det er en veldig fin scooter, og er antagelig vis modell av n Vespa eller lignende. Denne vil være helt naturlig å se både her og der i en Legoby.


Her ser man forsiden av fasaden uten noen forstyrrelser. Det lille gatebildet har både en branhydrant og et veiskilt. Her ser man også den lille parken som er ved siden av huset der man kan sitte på en benk og vente på bussen. Det er litt lomster som vokser på gresset, og et fint lite tre bak benken. I treet sitter en fargerik brikkebygget fugl.


Og slik ser bygningen ut bakfra. Dette er forhåpenlig vis ikke en vinkel den vanligvis skal vises frem fra. Det som tikker opp er ikke taket, men den fjerde veggen til soverommet som kan vippes opp for å komme til.


Rommene er ganske små, men det er flere fine detaljer. Her er stuen, og den har både en stor flatskjerm og en sofa til å sitte i når man ser på tv.


Over stuen har vi kjøkkenet. Her er det en komfyr, oppvaskbenk og et lite bord med en kaffekopp.


I tredje etasje har vi et lite soverom. som ikke har plass til så mye mer enn en god seng.


Huset er bygget slik at det kan stå oppdelt slik det gjør på bildene øverst i denne posten, eller det kan lukkes igjen. Så stuen vi ser under er egentlig en del av den samme stuen vi så i sted hvis man lukker huset eller bygger mer på det. I stuen har vi en ganske stor peis. I etaskjen over er det kun en inngangsdør, og toppetasjen er ikke eksisterende. Der tredje etasje skulle vært er det en liten terrasse med sitteplass og litt planter, og i stedet har Lego gitt oss en luke som kan vippes ned for å lage den fjerde veggen på soverommet.


På den ene siden av huset er det en rømningsvei fra soveromsvinduet, og her er det branntrapp hele veien ned til bakken.


Slik kan huset se ut hvis man ønsker å bruke det som en hjørnebygning, noe som også er fullt mulig i og med at huset er ledet på midten.


Det er egentlig kon som samler på Creator-hus (jeg samler på de store modulhusene og hun på disse mindre). Men dette huset syntes jeg var så fint at jeg hadde lyst til å bygge det og sette det i Tullfors.  Jeg  ser for meg å plassere noen få andre små hus i byen også, men dette er det eneste jeg har for øyeblikket. Det var fint å bygge, og hadde mange fine detaljer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar