fredag 13. mars 2020

Bytorg (60026)

Dette er et sett fra 2013. Det er et bytrog med 2 hus, en statue og 3 kjøretøy. Det er 9 figurer (den ene er en statue) med isettet, og det er 5 innstruksjonsbøker i esken.


Her ser vi et bilde av alt stilt opp på bordet.


Første detaljen i dette settet er statuen. Det er nok en av byens grunnleggere, og statuen er laget i ensfarget grå for å gi inntrykk av at den er hugget ut av stein. På basen foran er det en plakett som forteller hva man ser.


Her har vi de 8 resterende figurene i settet. Alle har flott trykk foran på overkroppen og ensfargede ben. Noen av dem har også trykk bak på ovrkroppen, men ikke alle.


Denne unge gutten med huns står på skatebord, og han er vel det minste bygget i settet.


Det nest minste bygget er denne feiemaskinen. Det er antagelig en liten John Deere traktor med en feiemaskin påmontert. Hvis man ønsker kan man bygge andre ting og sette på foran, f.eks snøplog til bruk om vinteren eller en gressklipper.
Dette er en fin traktor som har flere bruksområder, og den passer fint både i bysentrum og i utkantstrøk.


Neste bygg er en fin buss med et skilt man kan ha stående på bussholdeplassen.


Her har vi det klassiske forfra-bildet, og vi kan så vidt skimte sjåføren som sitter bak rattet.


Bussen har litt reklame øverst på den bakre delen og på bakruten, og på den siden av bussen som er mot fortauet har man også samme skiltet som foran på bussen som viser nummer og endeholdeplass.
Denne bussen er ikke så lang som noen av de andre bussene Lego har kommet med, og den passer fint på veiplatene i et bysentrum.


Inne i bussen har Lego funnet plass til 7 seter. Det er jo ikke mye sammenlignet med en virkelig buss, men det er ganske fint likevel.


Settet gir oss også en stor heisekran. Denne er også tilpasset å kunne brukes i en Legoby. Den er litt for bred for de gamle veiplatene, men slik er det jo med disse kranene i virkeligheten også. Sammen med kranen får man en sperring som kan settes opp så ikke biler kjører inn i kranen eller det som skal heises på plass.


Fra siden kan man se at den ikke er så sstor som andre mobilkraner Lego har gitt ut, men samtidig er den stor nok til å virke "ordentlig" og gi oss alt man kan forvente av en mobilkran.


Måtte også ta med et bilde bakfra, men det er ikke så mye å si om denne vinkelen.


Når man vrir på kranen får man tilgang til et oppbevaringsrom for klosser som man kan sette under støttene som kan vippes ut fra kranen. Ved å plassere støtene på disse er man sikker på at ikke kranen velter når man driver og arbeider med å heise ting på plass.


Her ser vi kranen med støttene utslått og kranarmen i ferd med å heves.


Det følger med to bygninger i settet. Den første er pizzaresturanten City Pizza, som er den det reklameres for i bakvinduet på bussen. Til dette bygget er det 3 figurer, det er servitøren, kokken og en kunde.


Er det en fin dag er det mulig å spise på uteserveringen som er på enden av bygget.


I den andre enden av byget står søppelkassene, og her er det også et stort skilt med menyen.


Her ser vi det lille kjøkkenet, det burde kanskje vært en vegg mellom kasseapparatet og pizzaovnen, men grunnet antall brikker i settet har man sikkert måttet gå bort fra det. Men det kan godt være jeg bygger om resturangen en gang i fremtiden for å løse akkurat dette.


Rett på den andre siden av inngangsdøren for kjøkkenet har man en sitteplass med to stoler. Her er det nok en gjest som bare er ute og strekker på bena, for pizzaen står klar på bordet.


Selve bygningen er ganske stilig, med store glassflater, og de store buede vindus glassene gir bygningen en litt annerledes profil og gjør at bygget ikke blir så firkantet som Legohus ofte kan bli.


Det siste bygget er en butikk for tohjulinger, både med og uten motor.


Utenfor butikken er det et silt som skal lokke inn kunder.


Butikken har utstillinger på innsiden av de store vinduene og reklamelogo nederst på vinduene.


Inne i butikken finner vi en hyggelig ansatt som står ved kassen og er klar til å hjelpe kundene.


Her ser vi innsiden av første etasje, og som man kan se er det ikke kjempestor plass inne i butikken, men det er plass til det viktigste selv om den roterende døren tar opp nesten halve gulvplassen...


Oppe i andre etasje har vi en flott gammeldags motorsykkel og sykler hengende på veggene.


På taket er det et opplyst  skilt som viser hvilken butikk som er i bygget.


Dette settet er første gang vi får denne flotte motorsykkelen. Fordi den er helt ny i settet har jeg tatt med bilde fra de fleste vinker.


Vi får også med en vanlig crosser.


Dette er et flott sett som junior kan begynne å leke med mens mor eller far bygger ting etter ting. Det tar litt tid å bygge opp alt sammen, men i og med at det er flere bygg så går det greit.
Dette er et flott sett med mange fine ting, eneste jeg har å utsette er at resturanten er litt liten innvendig og at det er litt vanskelig å plassere ting inne i butikken for folk med så store fingre som jeg har. Men det r jo mest for barna da, og de ser nok ikke på dette med det samme kritiske blikket som meg og ikke har de så store fingre heller...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar