søndag 15. mars 2020

Flukten fra fangetårnet (7947)

Dette settet er fra 2010, og har nylig blitt lagt til i Legosamlingen. Det er fra en av de mange (4?) seriene som Lego kom med etter sin klassiske ridder-serie på 80-tallet. Kingdoms serien var basert på europeisk middelalder slik den opprinnelige ridderserien var og hadde ganske mange sett av en viss størrelse med borger og slikt. De ble gitt ut fra 2010 til 2012. Dette var mens jeg ikke var opptatt av Lego, men derfor var gleden stor da jeg oppdaget dette settet hos Brikkebutikken på Kongsvinger nå i 2020.
Kingdoms besto av Løveridderne som var de gode, og de ble ledet av en konge. I mot seg hadde de Drageridderne som ble ledet av en magiker, men han ble aldri presentert som leder i noe sett.
Denne borgen er et fangetårn, og i dette settet skal Løveridderne prøve å befri prinsessen som holdes fanget i det øverste tårnet.
Settet har 2 innstruksjonshefter, det inneholder en mellomstor borg, en hest og 5 figurer.


Her er alt som følger med i settet. Bildet ble tatt på litt avstand for å få alt med.


Det er mange fine detaljer på borgen, her har vi et nærbilde av området rundt inngangspatiet. Gitteret kan selvfølelig heises opp og ned med et tau som er festet oppe i tårnet.


På den ene siden av borgen er det en katapult som kan brukes til å skyte mot fienden før de kommer så nærme at de kan prøve å komme seg inn. Dette er en av de tingene vi ikke hadde på de klassiske borgene fra 80-tallet som jeg vokste opp med.


På toppen av det øverste tårnet er det en kjele med kokende olje om kan vippes utover slik at oljen renner ned på de som prøver å komme seg inn i borgen og stopper dem.


Det er ikke så veldig mye som er bygget inne i borgen. Her har vi en liten peis, og foran den kan man gå inn og komme til skyteskåret som er ved siden av porten.


På den andre siden av porten er det et litt større rom, men her er det heller ikke mye innredning bortsett fra en tønne med en øks og et spyd.


Slik ser det ut i andre etasje. Gitteret som noen ganger er gitter og andre ganger er stige er i dette tilfellet et gitter som gjør at det ikke skal være mulig å komme opp trappen som går utenfra til dette nivået.


Her ser man trappene som går videre opp mot tårnet, og siste biten må man klatre opp en stige. Til høyre har vi vinsjen som gjør at gitteret foran hovedporten kan heises opp og ned.


Her har vi det øverste rommet i tårnet. Det er her Løveridder-prinsessen holdes fanget. Her får gitteret to funksjoner. Slått opp er det et gitter som holder prinsessen fanget, og vippet ned er det en stige som gjør at man kan klatre opp og ned.


Selv om gitteret er heist opp ser man fortsatt de spisse taggene i åpningen.


og her er resten av gitterporten når den er heist opp...


Det går helt sømløst å heise porten opp og ned, og det er ikke noe den kan henge seg fast i slik det er bygget etter tegningen. Hvis man ønsker å bygge borgen høyere kan kan fint gjøre dette, da det er masse ekstra tau selv når porten er helt nede.


Drageridderne har en skattekiste som har en stor gullklump og flere diamanter. På toppen av skattekisten sitter det en rotte og "vokter" skatten...


Her har vi de to dragridderne som følger med i settet. Vi har en med sverd og skjold som har det jeg kaller en skikkelig ridderhjelm, og en kar med armbrøst som har en mer klassisk soldathjelm. Hjelmen til han til høyre har vært uendret gjennom alle ridderseriene til Lego, det eneste som har blitt endret på gjennom årene er fargen. Opprinnelig var den lys grå, så kom den også i svart, og i de mer moderne seriene har de kommet i metallfarge.


Her har vi de to ridderne uten våpen og utstyr på seg. Som vi kan se har de flott trykk på overkroppen både foran og bak, og de har ensfargede svarte ben. Han til venstre har et litt værbitt ansikt, mens han til høyre har et mer "vanlig" Lego-ansikt.


Her har vi de to løveridderne og prinsessen. Han til høyre har fått en rustning utenpå de vanlige klærne han har på seg. Han har også et stort skjold da han kommer ridene på en hest.
Prinsessen er den eneste figuren i settet som har to ansiktsuttrykk, her ser vi det smilende uttrykket.


Her er hun bakfra, først med hår slik hun normalt vil se ut, og så uten hår for å vise det fine designet øverst på overkroppen.


Og slik ser hun ut forfra med det alternative ansiktsuttrykket. Hun har som vist flott trykk både foran og bak på overkroppen, og foran på den klossen som er skjørtet hennes.


Her har vi de to Løveridderne med utstyret ved siden av. Som vi kan se har begge flott trykk både foran og bak på overkroppen, og begge har også fått ben der festet er svart mens bena er lys grå. Ridderen til høyre har også fått trykk på den svarte stripen øverst på bena og på den øverste halvdelen av bena. Begge disse ridderne har fått ansikter med litt hårvekst.


Som nevnt tiligere har ridderen med det store skjoldet en hest, og her sitter han på den. Hesten har fått rustning på hodet med et horn på, og flott barding på sidene.


Bardingen har flotte symboler på sidene (samme på begge sider) som tydelig viser at dette er hesten til en Løveridder.


Dette er et veldig fint sett, og det egner seg like fint til utstilling på en hylle som til lek. 
Jeg kunne selvlgelig ønkset meg litt mer innhold inne i borgen, og også at ridderen til hest hadde fått en lanse, men man kan ikke få alt heller. 
Dette er bare ett av mange flott sett i denne serien, og jeg håper jeg klarer  komme over flere av disse settene da de er utrolig dekorative.
Jeg husker jo ridderborgene fra 80-tallet, og ble derfor litt overrasket over de elementene som jeg trodde var identiske ikke var det. Hjørner og veggelementer med buede vinduer har blitt tilpaset en mer moderne produksjon og er ikke så store om de var før. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar