mandag 23. mars 2020

Politipatrulje (4436)

Dette settet er fra 2012, og mai samme år ble det presentert her på bloggen med 2 bilder. Det fortjener jo egentlig litt mer enn det, så vi prøver igjen i og med at jeg kjøpte dette brukt å en Facebook-gruppe for noen få dager siden.
Sette inneholder en politibil, en bom med ferist på begge sider, og 2 figurer. Jeg er ikke sikker på hvor mange instruksjonshefter som var med originalt da disse ikke fulgte med kjøpet denne gang, men jeg vil tro det bare var ett.

Her ser vi alt stilt opp, og allerede på dette bildet ser man mer enn man gjorde på bildene fra 2012...


Det "største" bygget i settet er selve politibilen. Den er kanskje litt klumpete nå, men i 2012 var den topp moderne (akkurat slik det er med virkelige biler også). Lego har lagt litt design i fronten på bilen så den ikke skal være så firekantet som biler fort kan bli, og vi har fått en fin front.


Bilen er lik fra begge sider, med unntak av at det bare er feste for søkelys på denne siden vi ser her. Dette er nok et lys føreren manuelt må justere på, det ser i alle fall slik ut. Bilen har som man kan se et ganske langt overbygg, og det fine her er at det er god plass til to personer bak hverandre i bilen, det er ikke noe vi er så bortskjemt med. Det er også bagasjeplass i vinduet bak til et par håndjern eller noe annet smått. Ser ikke ut som jeg hadde fått satt taket skikkelig på plass på bakruten da bildet ble tatt...


Bak har bilen blitt veldig firekantet, men mulig dette er et forsøk på å vise at den har et bagasjerom?


Det andre bygget i settet er en bom med ferist på hver side, slik at ikke dyr skal komme gjennom. Vanlig vis er dette en rist av strekkmetall og så er det et hull under slik at durene ikke skal tørre å gå ut på det, men slik at det skal være helt trygt om man skulle gå eller kjøre der.Jeg syntes Lego har lyst dette ganske så bra, så blir det jo opp til de som vil bruke dette i en by eller et diorama og eventuelt lage hullet.
Bommen kan heves og senkes, og skiltet med varsel om bjørn er montert på en gammeldags antenne-del, så det kan egentlig settes der man ønsker å ha det.


Det er to figurer med i settet, en skurk og en politimann. Begge har fint trykk på overkroppen, men skurken har det bare foran mens politimannen har trykk på begge sider. Dette var den første serien Lego kom med med akkurat dette utseendet på politiet, siden har vi jo sett dette brukt også på Sump-politiet og Fjell-politiet, og det har blitt et veldig fint og innarbeidet utseende for politifolk utenfor de store byene. Veldig likt uniformsstilen til amerikanske Sheriff-kontor.
Ingen av figurene har trykk på bena eller alternative ansiktsuttrykk.



Dette er et flott lite sett, og kan fint brukes sammen med de andre politiseriene til Lego City. Selv har jeg tenkt å plassere både bilen og figurene inn i byen min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar