søndag 1. mars 2020

Robust boremaskin (60186)

På norsk har dette settet fårr navnet robust boremaskin, men på engelsk heter det Heavy Driller (tung boremaskin) noe som kanskje er mer beskrivende. Dette er fra gruve-serien som Lego gav ut i 2018, og det har ligget litt på lageret mitt før jeg fikk tid til å bygge det. Litt av grunnen er at jeg ikke har noe skikkelig gruveområe i byen min enda så jeg har ikke hatt behov for det. Setter har to byggetegninger og et lite ark med klistremerker.


Her ser vi alt om følger me i sttet, en liten vegg for å plassere redskaper, en arbeidsbenk, en del av gullgruven, den tunge/robuste boremaskinen og en iten lastebil med plog. Settet kommer med 3 figurer, og de skal vi straks ta en titt på.


Her har vi de tre figurene. Lego har gitt oss to menn og en dame i dette settet. Mennene har flott trykk på overkroppen men ensfargede ben, mens damen har flott trykk op overkroppen og striper foran på bena. Hun har også fått en anleggshjelm der det langet håret sitter fast. Ingen av dem har fått alternative ansiktsuttrykk. Fra venste har vi føreren av den store borremaskinen, som har en arbeidskalle på seg. I midtne har vi damen som er forsker og har fått hvit frakk og et belte med utstyr som hun har hengende over skulderen. Til høyre er han som kjører den lille lstebilen og gjør det meste av det fysiske arbeidet. Han har fått en snglet og bukseseler.


Dette bygget tror jeg egentig er bygget bare for å bruke noen flere kloser. Her har vi feste for en spade og en bunt med dynamitt.


Forskeren trenger en arbeidsbenk, og den ser vi under. HEr har hun en glassmonter der hun har en av gullklumpene de har funnet stående. Sannsynlig vis er det for å gjøre noen tester- Hun har selvfølgelig kaffekopp, og hun har fått tasttur pg pc-kjerm. Helt ytterst på siden av bordet har hun også et mikroskop der hun for øyeblikket studerer en annen gullklump fra gruven.


Gullgruven er bygget slik at man kan kjøre spissen på boremskinen inn og bore løs gullklumper.


Og slik ser den ut fra baksiden. Tanken min er å ta alle fjellveggene fr de forskjellige settene og lage noe som ligner mer enten på en gruve eller et dagbrudd.


Her er den lille lastebilen med plogskjær sett forfra. Som man kan se har den masse lys, slik at det skal være mulig å se hva man driver med inne i gruvegangene.


Selve plogen burde nok vært mntert litt lavere slik at det var mulig å nå bakken uten den kraftige tilten på bladet, men den når da ned. Vridningen vil bli et problem hvis man vil at plogbladet ikke skal stå rett, men da får man bruke fantasien litt.


Bak har man også lyskastere for å se hva man laster på planet.


Planet kan selvfølgeligogså vippes opp for tømming. Det er ganske langt ned, men man frakter jo stort sett stein eller metaller.


Her har vi selve boremaskinen sett forfra, og man ser stort sett bare det gigantiske boret. Et godt stykke bak kan man se styrehuset.


Fra siden man man se hvor lten plass man egentlig har til å styre maskinen. Det aller meste av maskinen er enten bor eller maskineri.


Bak har man et ratt man kan vri på for å få boret til å rotere slik at man kan løsne gullklumper fra fjellet i gruvegangen.


Ett av klistremerkene i settet er  navnet på denne store maksinen. Det er slike detaljer som er med på å gi Legosettet litt sjel.


Her har vi motoren og som man kan se er det voldsomme greier.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar