søndag 15. mars 2020

Sump-politi hovedkvarter (60069)

Hovedkvarteret til Sump-politiet kom ut i 2015 og var det største settet i denne serien. Settet består av hovedkvarteret, to båter, en bil, en motorsykkel, seks figurer (fire politifolk og to skurker) og en alligator. Det er seks innstruksjonshefter med i esken.


Her ser vi hovedkvarteret med båten liggende langs bryggen klar til utrykning.


Det er ikke lurt å prøve å rømme fra fengselet, for ute i sumpen finner man sllike vesner som denne alligatoren som ikke nøler med å ta en bit av deg.


En sump har mange skjulestder for skatter og annet. Her er et som følger med i settet, der skurkene har gjemt deler av et ransutbytte. Dette har sikkert vært noens brygge en gang i tiden...


Her sitter den kvinnelige skurken og kjører skurkenes båt. Dette er en skikkelig sump-båt med den enorme motoren bak. Dette er akkurat slik man ser på sumpene f.eks. i The Everglades i Florida, og disse båtene kan kjøre i svært grundt vann da de har flat bunn og ikke har noen motor som stikker ned under vannflaten.


Som man kan se er motoren like stor som på småfly og helikoptre men de er faktisk like store i virkeligheten. Dette er en veldig bra modell fra Lego designerne sin side.


Politiet har en stor RIB, med en lyskaster i fronten.


Den ser ganske rask ut når man ser den fra siden, og den har litt mer utstyr enn skurkenes båt (blant annet livbøyer).


Politibåten har vannjet-motorer så de stikker nok ikke så dypt ned i vannet de heller, men de må jo være litt under vannflaten for at båten skal kunne styre.


Politiet har også andre fremkomstmidler, som denne crosseren som de kan bruke for å komme frem på litt utilgjengelige steder.


De har også denne stilige bilen (kanskje det er en Ford Bronco?) med masse lys som de kan bruke for å komme seg frem. Bilen har to seter bak hverandre, så her kan man kjøre flere sammen.


Da dette er varme strøk har ikke bilen noen stor bakdør, bare en lav luke som man kan åpne og lukke.


Bilen har ikke tak, men det er enkelt å sette på en plate som tak hvis man vil bruke den i byen eller man vil tenke seg at det regner.


Her har vi de fire tapre politifolkene i settet. Alle har flott trykk på overkroppen både foran og bak, og ensfargede blå ben. Det er tre menn og en dame, og alle har de fine ansikter som gir litt særpreg til figurene. Det er to forskjellige overkropper, en med og en uten taktisk vest. Disse kan helt klart være en del av politistyrken i et sump-område, men det hadde ikke vært noe i veien or å bruke dem som sheriffer heller.


Her ser vi stasjons-sjefen og hun som sitter med kommunikasjonen stå på platformen foran det lille kontoret.


Kanalen er laget slik at det er naturlig for politiets båt å legge til på den ene siden der kontoret er, og for at båten ikke skal skade seg er det hengt ut bildekk som båten kan hvile mot når den er fortøyd.


På den andre siden av kanalen har vi fengselet, og her sitter det en fange. Politihunden står og passer på hva han driver med. Denne bryggen har også bildekk, slik at det er mulig å legge til med båt ved behov.


Slik ser det ut inne i cellen, met en vask, et toalett og en brisk man kan ligge på. Fangen har hengt opp et bilde av kjæresten sin, og han har satt en strek på veggen med kritt for hver dag han har sittet inne.


Her ser vi hvordan det ser ut inne på det lille kontoret. Det en en vifte for å kjøle ned den som må sitte inne og jobbe, en kaffetrakter (det er jo tross alt et City-sett), og et arbeidsbord med en pc.


Dette er et fint sett, og det var morsomt å sette sammen. Jeg glemte desverre å ta bilder av de to skurkene, men det er litt sent nå... Jeg har ikke tenkt å ha dette settet i Tullfors, men jeg leker med tanken om å  lage et diorama inne på det andre Legorommet mitt, når det rommet er bygget om litt. Der vil jeg ha et diorama over flere etasjer, der jeg har en sump med sump-politi settene og litt egne byggverk, og så vil jeg over dette ha noen av fjell-politi settene. Men dette er et stykke frem i tid, så i mellomtiden kan nok både politifolkene og skurkene dukke opp på visitter i Tullfors.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar