søndag 23. februar 2020

Stuntshow (60255)

Dette er et koselig lite sett som kan passe inn i en liten vignett i en by, kanskje har man et lite område der man enda ikke har fått på plass en bygning, da kan man sette opp et lite show.
Dette settet passer fint alene, men det passer også veldig godt sammen med de andre stunt-settene Lego har gitt oss gjennom årene både i City serien og i Creator serien.


Her ser man alt som følger med i settet. 2 stuntmenn, en motorsykkel, en 4-hjuls ATV og en rampe med flammer.


Her ser vi de to stuntmennene. Han som kjøret ATVen har en kjøredress med reklame for et firma som produserer juice, mens han som kjører motorsykkel har bukse, genser og hettejakke. Begge har fått flott trykk på overkroppen både foran og bak, men ensfargede bukser.


Her er rampen som begge kjøretøy kan bruke til å utføre halsbrekkende stunts. De kan enten bruke den som en vanlig rampe, eller de kan åpne gassbeholdere som er bygget inn i rampen og få flammer til å skyte opp bakerst slik at de hopper gjennom flammene.


Her er ATVen. Dette er pr definisjon et lite kjøretøy, men vi har litevel fått noen fine detaljer, som skjermene, reklameskiltet foran (som er en trykket brikke og ikke et klistremerke som det normalt ville vært) og en fin front.


Fra siden kan man se at dette er et ganske så enkelt kjøretøy, men det har alt det trenger for å fungere.


Bakfra er det kanskje litt for simpelt. Jeg kunne ønsket at Lego lagde bilen en brikke lenger for de kunne gjort mye med bakprten bare med å gi oss baklys eller lignende.


Det andre kjøretøyet i settet er en motorsykkel. Det første man legger merke til med denne er at Lego har laget en ny form. Den ser helt identisk ut som den gamle når man ser den ferdig, men i stedet for å klipse de to delene sammen slik man gjorde før setter man nå de to delene sammen slk man setter sammen vanlig Lego med et 1x2 kontaktfelt som man bare klemmer sammen. Dette vil antagelig gjøre at det blir mer solid hvis man skal drive å ta den fra hverandre ofte, da den klemmedelen kan knekke om man herjer for mye med den (selv om dette skjer ytterst sjelden).


Akkurat som juice-reklamen på ATVen er også dekorasjonen på siden av motosykkelen nå støpt inn i plasten. Jeg har ikke tallet på hvor mange ganger jeg har sittet og konsentrert meg for å få satt klistremerkene rett på plass på siden av slike motorsykler for å få på politi eller brannvesen logoer, men her slipper man altså det. Ganske tøft å se på har det også blitt. Dette kunne kanskje vært motorsykkelen til en superhelt...


Bak er det ikke noe spesielt å se på sykkelen, der er den helt enkel og lik alle andre motorsykler vi har fått de senere årene.


Det er ikke voldsomt mye å bygge i dette settet, men dette betyr bare at man raskere kan komme i gang med å leke hvis man ønsker det. Jeg må si at jeg liker den nye stilen til Lego der mer og mer blir trykte deler i stedet for klistremerker, da dette virker mer slikesterkt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar