tirsdag 4. februar 2020

Utrykningspolitiet (60242)

Dette er et et av de nye settene fra Januar 2020. Nytt i år er at Lego har bestemt seg for å lage en god del navngitte karakterer, og i dette settet får vi to av dem. Politimannen Duke Detain, og skurken Vito.


I settet følger det med de to tidligere nevnte karakterene, og de har hver sin raske bil. Det følger også med en liten fortauskant med en kasse med fisk som kan kjøres på, et trafikkskilt og en safe som Vito har stjålet.


Her ser i fortauskanten, og når man setter kassen oppå den skrå klossen står den perfekt til for å bli sneiet av en bil slik at fisken spruter ut over veien.


Jeg er usikker på hva slags bil Vito kjører, men siden den er rød og Vito helt sikkert kommer fra  Italia vil jeg anta at det skal være en Ferrari. Bilen ser i alle fall sporty nok ut til å kunne være det.
På panseret har bilen et bilde av en bulldog (klistremerke), så kanskje er Bulldog kallenavnet til Vito?



Her er bilen sett fra siden. Jeg syntes Lego kunne gjort litt mer ut av spoileren, da det ser litt simpelt ut at den bare sitter plassert som den gjør. Det trekker inntrykket av en ellers stilig bil litt ned. For å få Vito inn og ut må man ta av frontruten, men dette er en enkel operasjon.


Bakfra ser bilen bra ut selv om spoileren er litt kjip. Den avlange biten med to hull egner seg perfekt som doble eksosrør, og de skrå klossene på støtfangeren gir et sporty inntrykk.


Her ser vi politibilen forfra. Her har Lego fraveket sin gamle regel om at biler skal ha nummerskilt som inneholder settnummeret. I stedet har vi fått bokstaver og tall som kan leses som Detain som jo er etternavnet til politimannen. Jeg er ikke sikker på hva slags bil dette skal være men det er ingen tvil om at det er en Amerikansk muskelbil.


Politibilen kunne gjerne hatt et litt lenger panser, men den er fremdeles veldig tøff. Akkurat som med Vitos bil kunne jeg ønske at de hadde gjort litt mer med spoileren her, men jeg syntes den passer bedre på politibilen. Det er stilig at vi har fått litt store hjul og fine felger.


Bakfra ser den ikke like stilig ut som bilen til Vito, men den er likevel ganske tøff. Her har vi fått eksosrørene litt lenger fra hverandre enn på Vitos bil, og vi har nummerskiltet bak også.


Her har vi Vito og Duke Detain ved siden av hverandre Begge har dekket til øynene. Vito med en klassisk bandittmaske, og Duke med skikkelige solbriller. Begge har flotte overkropper med trykk både foran og bak. Duke har ganske klassisk politiuniform, men det er ut som han har fått litt ekstrautstyr i vesten sin. Vito er pent kledd i dress, men for at vi skal se at han tilhører skurkene har han fått et slips laget av fangerakten han haddde på seg i fengselet.  Begge har stilig hår, Duke sin hårsveis er nok litt oftere brukt enn Vito sin.


Både Vito og Duke har fått alternative ansiktsuttrykk. Vito har fått litt poser under øynene, og ser ut som han har levd ganske hardt og ikke har sovet godt på en god stund. Duke har fått veldig markerte øyenbryn, og ligner litt på en parodi på Tubbs fra Miami Vice (en Amerikansk politiserie fra 1980-tallet).


Til slutt har vi et par bilder fra inne i bilen til Vito. Han har ikke noe baksete, men har fått et lite lasterom der han kan plassere safen han har stjålet.


Som vi kan se har han gjort det bra, det er to gullbarrer og en bunke pengesedler i safen.


Dette var et fint lite sett. Det er litt uvant at Legos biler er blitt bredere, 6 studs nå i stedet for 4, og i dette settet får man heller ikke bedre plass inne i bilen som følge av utvidelsen.
Det at Vito har kommet til byen betyr nok at den Italienske mafiaen har kommet  til Tullfors, og det er noen ganske skumle folk i de andre settene med politi og skurker så dette kan bli spennende fremover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar