tirsdag 28. januar 2020

Liten terrenggående brannbil (Buggy) (60247)

I 2020 har Lego gått inn for å introdusere flere navngitte karakterer enn tidligere. Fra før av har vi vel en politimann og den kvinnelige brannsjefen, men nå får vi en hel serie folk. Stort sett politifolk og skurker, men det er to stykker som jobber med tuning av biler, også noen få brannfolk. Felles for disse settene er at det er bilde av figuren med figurens navn under på forsiden av esken.
I dette settet har vi brannmannen Clemmons.
Settet inneholder Clemmons,  en buggy-lignende brannbil med vannkanon og brannslukningsapparat, og en trestubbe med flammer og en stor ugle. Det er 1 byggetegning i settet.


Her ser vi alt som følger med i settet. Fordi stubben brenner har uglen flyttet seg fra den og satt seg oppå brannbilen i stedet.


Selve trestubben som brenner er ikke noe stort bygg, det er bare to blader, som er satt oppå et par runde brune klosser. Brannen er to flammer som står på en buet halvsirkel slik vi har sett så mange ganger før. Her kunne nok Lego gjort mer for å lage noe litt bedre, men kosten og dermed bruken av deler skal nok holdes nede og da er det dette de har kommet opp med. Uglen derimot er fantastisk! 


Jeg vet ikke om det er mulig å se på bildet, men uglen har ett lukket og ett åpent øye. Den er ganske høy, og har flott trykk rundt det hele. Bare uglen er nesten verd verdien på settet. Jeg er helt sikker på at den kommer til å dukke opp her og der både i Tullfors og i Customsville.


Her har vi buggyen sett forfra. Frontlyktene er beskyttet av kufangeren som vi fikk for en stund siden. Nå som Lego stadig lager bredere biler, så spørs det vel om vi får se denne på så mange biler i fremtiden.


Her har vi buggyen sett fra sidene. Øverst har vi siden med vannkanonen. Denne kan vinkles slik man vil ha den for å skyte mot flammene. Den har 3 skudd før det må lades om, og man skyter ved å dytte den brune stangen bak fremover. Buggyen har både blålys på taket og i siden bak den røde buen.


Bak ser man brannslukningsapparatet henge klart, og så ser man selvfølgelig den lange stangen for å skyte med vannkanonen, Men den stangen må man bare late som at ikke er tilstede, da den jo ikke ville vært der i "virkeligheten".


Så har vi Clemmons. Han har en typisk brannmann-kropp, med flott reflekterende trykk både foran og bak på overkroppen og i en bred stripe på forsiden av bena.
Han har det moderne brannvesenets røde hjelm (som de fikk igjen i 2019), og et ansikt uten alternativt ansiktsuttrykk siden brannhjelmen ikke kunne skjult dette.
Det er muligens litt vanskelig å se på bildet, men han har fått et veldig stilig ansikt med litt kinnskjegg (sideburns). Alt i alt er han en veldig flott figur som skiller seg litt ut fra mengden.


Dette er et sett som er verd pengene sine bare for å få uglen og Clemmons sitt hode. Det går raskt å bygge, og kan gi mye lek og glede. Jeg ble positivt overrasket av dette settet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar