søndag 12. januar 2020

Husbåt (31093)

Dette er et fint lite Creator 3 i 1 sett, som jo betyr at med ett sett får man tegninger og deler til å bygge tre forskjellige ting. Dette kan man jo selvfølgelig med alt av Lego, men forskjellen er at her får man tegninger til alt.
De tre tingene dette settet dekker er en husbåt og en aligator som hovedbygg, deretter er det et hus med en båt og et sjøfly med en liten båt.
Kona mi som samler på Creator valgte å bygge husbåten, og skulle jeg bygget settet ville jeg gjort det samme.


Her ser vi alt som bygges hvis man velger hovedbygget som er husbåten. Det er en aligator med en liten fugl i munnen, husbåten og en stake med en pelikan.


Aligatoren har en munn som kan åpnes, og i denne sitter det en fugl og hjelper den med å pirke matrester ut av tennene. Aligatoren liker dette, og venter derfor med å lukke munnen til fuglen har fløyet sin vei.


Her ser vi aligtoren fra siden. Den er litt kantete i forhold til de som følger med i City-settene som er støpt som en hel kropp, men jeg syntes denne er veldig fin og ville ikke hatt noe problem med å bruke den med City-serien hvis de ikke hadde hatt aligatorer der.


Fuglene i Crator serien er ofte en blandet affære, da de har en tendens til å bli alt for klumpete, men både fuglen i munnen til aligatoren og pelikanen syntes jeg Lego hr designet bra. Pelikanen har som seg hør og bør et stort nebb, og det er kanskje noe av det som gjør at den ser så bra ut.


Her ser vi husbåten forfra, og den kvinneige figuren i settet står i fronten og tar bilder av noe i vannet.


Fra siden ser man tydelig at overbygget på båten er et hus, med en vanlig inngngsdør og et ganske firkantet overbygg. På den ene siden går pipen fra ovnen på utsiden av veggen og opp over taket for å sørge for god trekk.


Bakerst på husbåten er det en stol å sitte i slik at det er behagelig å fiske for å få mat og for å få tiden til å gå. HEr har den mannlige figuren i ettet fått en skikkelig rugg på kroken.


Det er ikke så veldig god plass inne i husbåten, men de har det viktigste de trenger. Kjøkkenkrok, tv, brisk til å sove på, og stol til å hvile eller sitte i når man styrer.


Her har vi de to figurene i ettet. De er enten en mann med en ganske så kortvokst kone, eller mer sannsynelig far og datter som er på tur. Han har en flott rutete skjorte og hun har hettegenser med en stripete topp inni.Begge har flott trykk både foran og bak på overkroppen, og ensfargede ben uten trykk. Ingen av dem har alternative ansiktsuttrykk.


Flere av de litt mindre 3 i 1 settene har bare ett bygg som ser bra ut,  mens de andre virker som de bare er laget for å være alternativer. Men her syntes jeg både sjøflyet og husbåten er flotte fullverdige bygg og kunne vært solgt om egne sett. Det trdje bygge virker litt som det bare er alternativ bruk av deler, men to av tre er bra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar