torsdag 2. januar 2020

City Space Figurpakke (60230)

Som nevnt i et tidligere innlegg kom det i 2019 to figurpakker, og dette er den andre av dem. Settet inneholder 14 personer, en robot og en del små ekstra byggverk, og det skal forestille et treningsanlegg for Lego City Space astronautene. Med tanke på at Lego presenterte en ny space-serie i City i 2019 passet dette figursettet veldig bra.


Først ut i denne presentasjonen er de to reporterne som er på treningsanegget for å lage en reportasje for byens TV-kanal. Begge er flotte figurer, med ensfargede ben, flott trykk på overkroppen og fine ansikter og hår. Bare overkropen til kameramannen er nesten grunn nok til å kjøpe dette settet.


Via reporterne kommer vi inn på de to neste figurene i settet. Her ser vi dem skremme kameramannen så kraftig at han slipper kameraet og viser sitt alternative ansiktsuttrykk.


De to neste figurene er astronauter. De har på seg de samme romdraktene som man finner i City Space settene. Antagelig vis er de lærere som skal lære de kommende astronautene det de trenger for å kunne gjøre en god jobb.
De har flott trykk på overkroppen, og på den hvite stripen foran på buksene.


De har selvfølgelig alternative ansikter hvor de ler godt av spøken de har gjennomført på kameramannen. Det alien-hodet som er på en stang kan også settes på en kropp som et vanlig hode.


Neste ut er en laboratorietekniker som flyr en drone. Teknikeren har på seg en dress som er helt steril, og har ogsså vernebriller og aniktsmaske. I hendene holder han en fjernkontroll med et kart som sikkert viser et skjermbilde fra kameraet på dronen.


Her ser vi teknikeren nærmere. Som vi kan se er det et helt eget trykk i ansiktet for å vise a han har vernebriller og ansiktsmaske, og på overkroppen. Bena er ensfargede hvite. Hendene er blå for å vise at han har på seg hansker.


Man må selvfølgelig ha en forsker i en slik utstyrspakke, og her har vi henne. Hun forsker både på steiner og på planter.


Her ser vi planten som forskes på. Den står inne i en kuppel, og belyses av to forskjellige typer lys gjennom lyskasteren som er festet bak på kuppelen.


Forskeren har ensfargede grå ben, men overkroppen hennes har et flott trykk. Man kan se at frakken er litt innsvingt slik Lego gjerne gjør det for å vise at overkroppen er kvinnelig.
Hun har en grå skjorte innenfor den hvite forsker-frakken, og et adgangskort festet til frakkelommen. Hun har også trykk bak på overkroppen.


Neste figur ut er en kvnnelig teknikersom jobber med en rakettmotor. Her har Lego lagt inn litt humor ved å gi oss et morsomt alternativt ansikt.


Her ser vi figuren bedre. Det er en kropp som både kan brukes som nann eller kvinne, og er en mørk blå kjelderess med brun-oransje striper. Kroppen har striper både foran og bak, mens bena kun har striper foran. Figuren har også et adgangskort festet til brystlommen.


Som man kan se av det alternative ansiktet så var hun litt for nærme motoren da den startet opp, så hun har fått ansiktet fullt av sot. Det om forsatt er hudfarget er det området som var dekket av hjelmen eller vernebrillene. Men dette er jo Lego så det er bare å vaske vekk soten og så er hun seg selv igjen.


Den neste figuren er ikke en person, men en robot. Denne har fått et hode av gull og en hvit hjelm uten visir. Den har også fått en drakt med et lys foran og en slags motor eller lignende bak. Armene er laget slik at man kan sette på forskjellige ting som hender hvis man ønsker, men det er tenger som er plassert der fra Lego sin side. Robten har også fått en platform til å stå på, med varselstriper både foran og bak.


Så har vi en astronaut som har på seg en romdrakt og utstyr for å foreta en "romvandring". På skulderen er det en kraftig lampe, og bak på ryggen kommer det flammer ut av jetmotorene som sørger for fremdrift.


Her ser vi figuren uten hjem og utstyret for romvandringen. Som man kan se er dette samme drakt som astronautene har i flere av de andre romsettene i City-serien. Hun har flott trykk foran og bak på overkroppen, og foran på bena. Hun har ikke noe alternativt ansiktsuttrykk.


En ting som er viktig å trene på er å plassere flagg på nye planeter, og det trener denne kommende astronauten på. Den lille flekken med jord har også fått en av de nye steinene med ginsende innside.


Denne mannlige figuren har fått en lyseblå drakt med trykk foran og bak på overkroppen. Det er ikke noe trykk på bena,men de har fått en hvit kant der ben og overkropp kobles sammen.
Hjelmen har fått et oransj visir, og en flott svart forsegling mot drakten bak.


Det er flere teknkere i dett settet, og dette er en sveiser. Han har fått en utrolig flott sveisemaske, og et fint verktøyskrin. Sveiseapparatet er også fint, men det er det samme som Lego har hatt i en del andre sett tidligere.


Her har vi selve svieseren. Som den andre teknikeren som ble presentert tiligere har han mørk blå kjeledress med oransje-brune striper foran og bak på overkroppen og foran på bena. Han har også fått adganskort på brystlommen. Han har et fint hode med en stor bart, men har ikke fått noe alternativt ansiktsuttrykk.


En viktig del av astronaut-treningen er den fysiske fostringen. Her har vi en trener som vet hvordan hun skal motivere de fremtidige astronautene. Dette er kanskje også den mest komiske delen av settet. Treneren har nemlig en pisk med en pizza i enden og en ropert. Her kunne hun sikkert også hatt en fiskestang, men Lego har bare lange fiskestenger, så da valgte de å bruke en pisk i stedet. 
Astronautene løper på en tredemølle, men uansett hvor fort de løper når de ikke frem til pizzaen, men når de er ferdige med treningsøkten får de helt sikkert smake et lite stykke, for man kan se at treneren har flere pizzaer.


Her er selve tredemøllen. Som man kan se er det et ganske enkelt byggverk, men det er ingen tvil om hva det er. Panelet for å styre tempo og se litt forkjellig informasjon er en ny trykket tile.


Her har vi treneren, og man kan se hun har et lurt smil om munnen. Hun har et flott trykk på overkroppen med et stetoskop hengende runt halsen, hun har en skjortelomme med noen penner i slik at hun kan gjøre notater unerveis.Det er ikke trykk på bena. og ikke noe alternativt ansiktsuttrykk.


Det site byggverket er en "sentrifuge" for å teste hvor mange G astronautene tåler før de mister besvisstheten. De ligger spent fast på hver sin benk, og så går disse fortere og fortere rundt. Lego har her laget det slik at man kan holde dette i hånden og så snurre benkene rundt med håndkraft.


Det er ikke alle astronauter som takler dette like bra, og her ser vi en av dem som har måttet løpe bort til en søplebøtte for å kaste opp litt.



De tre fremtidige astronautene har en blå kjeledress med logoen til Lego Space Administration på venstre brystlomme og en annen logo på den høyre brystlommen. Alle antrekkene er like, og de har flott trykk foran og bak på overkroppen, og ben uten trykk. Her kan vi se to av dem smilende, og tredjemann litt usikker på hva som skal skje.


Jeg har en mistanke om at jeg glemte å snu ansiktet på damen, da det ser ut som hun har samme ansiktsuttrykk på dette bildet som på bidet over, men de to andre har et kvalmt ansiktsuttrykk og et ubehagelig eller kanskje litt skremt.


Dette er et veldig flott tilbehørssett til en Lego Space sak. Selv har jeg planlagt å lage en liten romhavn (flyplass men med romskip og raketter i stedet for fly), der jeg bruker de settene som kom i City Space serien, og også fra noen tidligere Space sett. Da passer det fint å ha en del figurer som kan brukes til forskjellige formål.
Jeg har planer om å ha en administrasjonsbygning der det antagelig vis blir lokaler ofr opplæring i første etasje, og så blir det mission control og slike ting som man trenger i etasjene oppover. Da blir det også plass til et laboratorie og noen kontorer/klasserom.
Så vil det bli et eget bygg med en hangar der jeg kan bruke døråpningen som kom med et av City Space settene som en av veggene. Så jeg er sikker på at disse figurene vil finne sine plasser i romhavnen. Noen vil sikkert bare være synig hvis man åpner byggene, mens andre vil være ute på de åpne områdene og gjøre ting der.
Kanskje kan det også dukke opp ett og annet sett fra Star Wars til tider. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar