tirsdag 28. januar 2020

Feiebil (60249)

Dette er et lite sett som kom ut i Januar 2020, så det er ganske så nytt. Dettet inneholder en feilebil, en søplespann og en figur.
Lego har lenge varslet at de skal bli mer miljøvennlige og har som kjent begynt å lage planter av mer miljøvenlig og plantebasert plast. I 2020 har de også begynt å lage mindre byggetegninger uten at dette går ut over kvaliteten. Det er fortsatt et hefte slik det var før, men størrelsen er en del mindre no som sparer mye papir.


Her ser vi alt som følger med i settet, og samtidig er dette bildet av feiebilen forfra. Som man kan se er dette et lite kjøretøy, og laget for å feie både veier og gangstier i en by. Feiebilen har to roterende børster i front, og en på hver side. Alle snurrer rundt når bilen kjører.  Foran på taket har bilen skikkelige frontlykter, og den har også flere blinkende gule lys slik at man skal se den jobbe.


Her ser vi bilen fra siden. Den er utstyrt ed de minste hjulene Lego lager til sine kjøretøy, men det passer fint på denne lille feiebilen. Bak på tanken der bøsset samles opp er det et fint merke som viser at det er resirkulering og miljø. Dette er trykk, så det er ingen klistremerker i settet.
Vanlig vis tar man bare av taket for å sette inn sjåføren, men i dette settet viser Lego i byggetegningen at man skal ta av frontruten også, og da er det veldig greit å sette ham inn og ta ham ut selv med store voksen-fingre.


Bak har feiebilen feste for en spade og en kost for de stedene der bilen ikke kommer til.  Den har også en luke som kan åpnes, slik at gatefeieren kan fylle bilen med det bøsset han tar opp for hånd. man kan også tenke seg at denne luken brukes når tanken skal tømmes på miljøstasjonen.


Her har vi føreren av feiebilen. Han har på seg vegvesenets oransje arbeidstøy, men på overkroppen har han en hettegenser og ikke en tykk jakke med reflekser. Overkroppen har flott trykk både på for- og baksiden, men det er ikke trykk på bena.
Han har naturlig nok ikke noe alternativt ansiktsuttrykk, da han ikke har noe han kan gjemme det bak.


Jeg var litt skeptisk til dette settet da jeg så det første gang, men etter å ha bygget det må jeg si at jeg liker det ganske så godt. Det er litt annerledes enn de tidligere feiebilene til Lego, men det er helt klart et kjøretøy som ser bra ut når det er bygget og som passer fint inn i en moderne by. Det er en bonus at alle fire børster går rundt når bilen kjører, i alle fall gjorde de det da jeg kjørte den på et litt ujevnt underlag (duken på bordet). 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar