tirsdag 4. februar 2020

Racerbiler (60256)

Dette er et av de nye settene fra Januar 2020. Det er laget med Lego sin nye standard der bilene er 6 studs brede. Settet inneholder to racerbiler med hver sin fører. Det fulgte to insturksjonshefter med i settet, ett til hver bil, så hvis man vil kan man bygge hver sin bil hvis flere skal bygge sammen. Det er noen klistremerker til hver bil, men ikke for mange.


Her har vi de to bilene klare til race, og det følger også med to trafikk-kjegler som kan brukes til å vise hvor nærme publikum kan få gå eller markere start eller mål.  Den gule og blå bilen er elektrisk og den andre har en kraftig motor.


Lego har blitt stadig mer "miljø bevisste" og har gitt oss flere elektriske biler. Her har vi også en elektrisk racerbil. Octan er fremdeles hovedsponsor, men på denne bilen reklamerer de selvfølglig for Octan E som er deres elektriske satsing. Denne logoen er den samme som man ser på bensinstasjonen som også kom i Januar, på søylen der man kan lade elbilen.
Når man ser bilen forfra er det ingen tvil om at denne går fort, da den er ordentlig strømlinjeformet.


Slik ser den ut fra siden, og den er nok basert på de bilene som kjører baneløp som Lemans, Posche Supercup, osv. Det er et stilig design, og det er veldig tydelig at denne bilen er laget for å gå på bane og ikke på vanlig vei.


Her har vi den bakfra, og det ene røde bremselyset er noe man også ser på moderne Formel-biler.


Den andre bilen i settet er også en skikkelig racerbil, men denne bilen har en forbrenningsmotor med en stor motorblokk som stikker opp av panseret og tar mye av sikten til føreren. Så det er nok ganske klart at dette er en bil for banekjøring, slik at føreren ikke trenger å ha full sikt fremover.


Når man ser bilen fra siden kan man se at denne også er bygget med aerodynamikk i tankene. Den har fine former, og en justerbar spoiler bak.


Bak har bilen to enorme eksosrør, og det trengs for å ut kreftene av motoren.


Her har vi de to førerne, og Lego har som de har gjort i stadig flere sett gitt oss figurer av begge kjønn. Til venstre har vi føreren av den elektriske bilen og til høyre føreren av bilen med forbrenningsmotor.
Begge førerene har flotte kjøredresser med trykk både foran og bak på overkroppen og ensfargede ben. De matcher fargene på bilen de kjører.
Den kvinnelige føreren har fått en overkropp med tydelig kvinnelige former.
Ingen av dem har fått alternative ansiktsuttrykk, men det ansiktuttrykket de har fått er veldig flott.


Dette er et veldig flott sett, og det er lov å håpe at Lego gir oss minst ett sett til med racerbler, slik at man kan få flere biler som kan kjøre omkapp.
Men enten de gjør det eller ikke, så kan man kose seg med dette settet og både bilene og figurene er veldig flotte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar