mandag 18. mars 2013

Nye prosjekter

Det har skjedd litt i Lego City og i Lego Star Wars miniatyr-serien siden sist.
Vi tar Strar Wars oppdateringen først:
Lego har nå gitt ut 6 nye planeter i serie 3 og 4 (3 planeter i hver serie)
Alle disse planetene ligger nå i en pose i stuen min, og vil bli bygget litt innimellom som avveksling for større prosjekter.
De har alle fått serienumre i 75xxx-serien:
75006 Jedi Starfighter & Planeten Kamino
75007 Republic Assault Ship & Planeten Coruscant
75008 TIE Bomber & Astroide felt (fortsatt bare 1 planet da)
75009 Snowspeeder & Planeten Hoth
75010 B-Wing Starfighter & Planeten Endor
75011 Tantive IV & Planeten Alderaan (Tantive IV er det romskipet Prinsesse Leia reiser i helt i begynnelsen av den første Star Wars filmen, altså Episode IV så dette er virkelig en klassiker).
Som vanlig er det en planet som kan henges opp (hvis man vil), romskipet som er beskrevet, og en figur som har tilknytning til dette. Bilder kommer etterhvert som disse settene blir bygget.

I Lego City skjer det store ting om dagen:
10211 Grand Emporium er omsider påbegynt. Dette er et kjøpesenter i serien med de store modulære husene som kan linkes sammen til å bli et kvartal.  Dette er en hjørnebygning, og det er den første bygningen jeg har påbegynt, jeg har jo også rådhuset og en gammel og erverdig brannstasjon.
Så langt er første etasje bygget, og her er det masse detaljer man ikke tenker på en gang når man ikke bygger det. Kommer en detaljert beskrivelse av dette settet, med bilder fra underveis, når dette er ferdig bygget. Dette er et av de settene som selges som anbefalt aldersgrense 16+ og går under betegnelsen Lego Exclusive

I serien med litt større kjøretøy, har det kommet 3 tilskudd (Dette er samme serie som søppelbilen som er presentert her tidligere, men med nye serienummer). Det er 60016 Tankbil med bensinpumpe, 60017 Bergningsbil med en sportsbil den kan berge, og 60018 som er en sementbil med fungerende tank som kan snurre og levere sement ned dit det trengs på siden eller bak bilen via håndkraft fra den som leker med den. Ut av det som er utgitt mangler jeg nå bare en Landrover-aktig bil med henger med cross-sykler (motorsykler) før serien er komplett. Men forhåpentlig vis vil Lego komme med mange flere sett i denne serien fremover.

Brannvesenet har fått 4 nye tilskudd: 60000 brannmotorsykkel som kommer med en brennende resirkuleringsboks, 60001 Brannsjefens bil som kommer med en dame og katten hennes som har klatret opp i et tre og ikke vil komme ned, 60002 Stigebil og 60003 Stigebil med et brennende hus.

Det er også kommet en garasje/verksted, også dette med bensinpumper. Her har Lego husket hva de har gjort tidligere, og bensinen er av samme merke som det tankbilen leverer (Octan mener jeg det treffende navnet er på drivstoffet). Jeg har også sett et flyplass-sett med en større tankbil (semitrailer) som ser ut til å ha det samme drivstoff-merket.
Garasjen har vaskehall for normale biler, med børster som roterer litt når bilen dyttes gjennom (forøvrig samme børstene som det er på feiebilen fra rutebilstasjonen), et veksted for dekksift og reparasjoner, en sikkerhetsbod med sikkerhetsmann, og en heis som tar bilene fra plan 1 opp til plan 2 og 3. Dette settet er ikke det med aller mest brikker, men det ferdige resultatet er likevel ganske stort. Det fulgte også med 3 privatbiler, der 2 nok er ment å være veteranbiler da de har ganske smale hjul (den ene av dem er en VW bobil), og 1 kranbil.
Det er selvfølgelig også førere med til alle kjøretøyene.

Som vanlig vil jeg lage en bloggpost med bilder av settene om ikke så lenge, men jeg må få ferdig Grand Emporium først, slik at jeg finner igjen bordet jeg tar bilder på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar