lørdag 2. mars 2013

Helsevesenet gjør sitt inntog i Lego City

En stor ambulanse er nå ferdig bygget og klar til å ta imot pasienter i Lego City. Foreløpig har den ikke noe sted å kjøre pasientene, men det kommer... Ambulansen er av den typen man ser brukes i storbyene i USA, med masse blålys. Men nye ambulanser her til lands følger jo den samme trenden, så egentlig kan det jo like gjerne være en hjemlig en. Uansett, i Lego City er det ikke noen annen nasjonalitet enn Lego, så der passer det meste inn.

Settet heter 4431, og består av en ambulanse med 2 stk. medisinsk personell, førstehjelpsskrin, hjertestarter og båre.
Det følger også med et gatehjørne med brannhydrant, trafikklys og søppelbøtte, samt en syklist med sykkel og hjelm. Syklisten kan da enten sykle, eller være den skadde som må frektes avgårde. Syklisten har både hår og hjelm, og hjelmen kan festes fast på sykkelens bakparti, slik at man ikke mister den. Der kan også håret settes når man bruker hjelmen, men det ser ettertrykkelig litt rart ut med en syklist med en tupé på bagasjebrettet...

Ambulansen kom i to poser, en pose var understell og den andre overbygg. Det var relativt greit å sette sammen, og tegningen var oversiktlig. Det var kun en tegning, heldig vis, selv om det var to poser.

Lego har gjort en god jobb med ambulansepersonellet, og de har trykk både foran og bak på kroppen. På forsiden er det typisk jakke, og på baksiden har det medisisnske emblemet.
Det var en del klistremerker som fulgte med settet, men de var ganske greie å plassere på en skikkelig måte.

Da det var nok biter i settet, tillot jeg meg å gjøre en minimal modifikasjon på brannydranten på gatehjørnet, og en litt større modifikasjon på trafikklyset. Begge deler er bygget opp av det som jeg liker å kalle "lykteholder", en 1x1 bit som det kan festes lego til med knotten frem på forsiden (slik man gjorde da man satt lys på biler i gamle dager, før man begynte å bygge hele grillen) og på baksiden med knotten inn. Jeg festet like gjerne samme biter foran og bak på disse, slik at det ikke skal bli et stort firkantet hull på baksiden. Alternativet måtte jo vært om Lego hadde sendt med ensfargede, firkantede, flate 1x1 biter i samme farge som "holderen" for å dekke hullet. På de virkelig store setteene gjør Lego ofte slike ting, men ikke på de settene som skal lekes med.

Sett 4431 får god score, det er som et lite diorama i seg selv, det tar seg godt ut, og det er bare å sette i gang å leke med det for de som gjør slikt i og med at man kan skape seg et lite trafikkuhell som ambulansen må rykke ut til.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar