fredag 29. mars 2013

De store kjøretøyene inntar Lego City... Tankbil (60016), Bergningsbil (60017) og Sementbil (60018)

Det er på tide å presentere bilder av de store kjøretøyene. Disse er i samme serie som Søppelbilen presentert tidligere, men de har fått en ny nummerserie. Si hallo til Tankbilen (60016), Bergningsbilen (60017) og Sementbilen (60018)

Først ut er tankbilen (60016). Dette settet har med en tankbil samt en bensinpumpe, fra drivstoffselskapet Octan.  Bilen ses først i den obligatoriske frontposisjonen, denne gang sammen med bensinpumpen. Deretter et sidebilde, før det hele avsluttes med et bilde bakfra. 


Så kommer vi til sementbilen (60018). Her har vi de samme tre klassiske bildene, front, side og bak.


Sementbilen kan slippe små klumper med sement ned i trillbåren til arbeideren som står klar.
Dette gjøres via et genialt skrusystem inne i tanken som gjør at alt innhold går den ene eller andre veien avhengig av hvilken vei man vrir på hjulet som er rett bak styrhuset (detalj på bilde nr 2 i serien, der det også vises at førerhuset kan heises opp for å komme til motoren, akkurat som på en del lastebiler i den virkelige verden). Det er litt jobb å stille inn avstand mellom trillebår og bil så alt treffer oppi, men det er fullt mulig. Jeg har forsøkt 2 ganger ,og første gang fungerte det utmerket men da bildet skulle tas måtte det jukses litt...


Sist ut i presentasjonen er tauebilen (60017). Først ut er bilder av sportsbilen som må taues, sett forfra og fra siden:


Så kommer to bilder av selve tauebilen, forfra og fra siden. Det eneste jeg reagerer på her er at bilen har blålys, da jeg ville trodd det var mye mer naturlig at den hadde oransje lys slik tilsvarende biler har her i Norden. Skulle det vært en bil fra politiets inntauingsenhet ville jeg forstått de blå lysene, men da ville helt sikkert også bilen hatt politiets logo og ikke en logo tilhørende et privatdrevet service-selskap.


Og slik ser det ut når bilen er heist opp på planet. Det er en fullt operativ vinsj sittende innerst på planet, og kroken kan festes under alle biler som man fester en helt normal "ener"-bit, og så kan planet tiltes slik at bilen kan vinsjes opp.
Med i settet var også trafikklyset på bildet under. Her har Lego rettet opp tabben jeg beskrev i ambulanse-settet, da det her var brukt lego som kun hadde feste for lys på forsiden, og var tett på alle de tre andre kantene.


Felles for alle disse settene var at de var ganske greie å bygge, og det var gode og forklarende instruksjoner. Som vanlig litt unødvendig mange byggetrinn, men det er tydelig vis trenden i moderne Lego.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar