onsdag 4. april 2018

Gruve - Gravemaskin med pigg (60185)

Lego har kommet med en ny gruveserie nå i 2018. Mange av settene er veldig flotte, men jeg syntes det er litt synd at Lego har endret designet såpass mye fra den forrige gruve-serien som kom ut, for disse settene hadde kunnet komplettere denne serien uten å konkurrere med den. Eneste som faktisk finnes i begge serier er vel kjøretøyet som gjør selve boringen av tunnelen, men den fikk man ikke som separat sett i den gamle serien. Selv om det er litt avvik på useendet kommer jeg nok til å bruke den gamle og den nye serien sammen.

Settet består av 1 figur, 1 anleggsmaskin med pigg og en fjellbit som kan splittes


Maskinføreren er en skikkelig barsk kar som går i Singlet og har brede bukseseler for å holde buksen på plass. Dette er en veldig flott figur som er perfekt for denne typen sett.


Her er bildet av maskinen sett forfra. Her ser man også en av leke-funksjonalitetene i settet med en strikk som gjør at man kan få piggen til å gå opp og ned når man trykker på den.


Maskinen kan selvfølgelig snurres 360 grader rundt. Hvis jeg skulle gi trekk for noe i dette settet, så må det være at buret lener seg såpass forover som det gjør da jeg syntes det ser litt rart ut sammenlignet med anleggsmaskiner jeg ser i den virkelige verden. Men dette er en liten detalj, og har ikke noe å si for en som vil leke med settet.


Bak har Lego satt på den nye delen de har laget til biler i 2018, en slags støtfanger. Den står nok der for å beskytte de grå tankene bak på maskinen.


Logoen øverst på denne 2x4 platen er Legos nye gruvelogo. og dette er en av få klistremerker i settet.


For at maskinen skal ha noe å holde på med, har Lego også gitt oss en liten fjellbit som maskinen kan hakke istykker for å få tak i en stor gullklump.


Til venstre inne i fjellbiten sitter det en selvlysende edderkopp. Denne er ny til denne serien.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar