tirsdag 3. april 2018

Assembly Square (10255)

Dette er Lego sitt jubileums-sett i Modulars-serien. Det er derfor litt større enn de andre husene i serien, og Lego har brukt mange detaljer fra tidligere hus i serien i designet som en tribute til de eldre settene. Settet kom i 2017, og det er ganske nøyaktig ett år siden jeg kjøpte det i butikk. Nå er det endelig bygget.



Som de andre husene i serien, er det ikke veldig pent å se på det fra siden, men det er det jo ingen som gjør uansett da det jo skal hektes sammen med de andre husene i serien.


Bakfra er det pent å se på, og her er det flere fine detaljer som trapper og takterasse.


Det er to bygg som står på samme plate, og vi starter med det minste. Det er verd å merke seg takluken som man kan bruke hvis man vil lufte seg litt, og takvinduet som gir godt med lys ned i etasjen under.


I øverste etasje (3. etasje) i bygget er det et dansestudio. Her er det en stang å holde seg i når man gjør øvelser, og det eneste møbelet er et piano. Dette var morsomt å bygge, og det er ganske detaljert til å være så lite, og har fått både svarte og hvite tangenter.


Det er et fungerende speil på veggen, og dette er festet på en god måte slik at det ikke ramler ned. Her har nok Lego lært litt fra detektivkontoret som også har speil, men der føler jeg at det satt løsere på veggen.


Vi går en etasje ned, og her er det en musikkforetning med både trommesett, gitarer og en saksofon.


I første etasje er det en kaffebar som også serverer kaker. Det er flere fine detaljer her også, bl.a kaffemaskinen som er bak baristaen. Det er også fine markiser utenfor, og skiltet over døren er en liten hyllest til Cafe Corner.


Så har vi det bygget som er litt større. Her er det et lite tårn på taket, men ellers ikke mye. På huset i bakgrunnen (som henger sammen med det med det store taket) er det en fin takterrasse.


I øverste etasje på huset er det en leilighet. Der bor det en AFOL (Adult Fan Of Lego) med et lite barn. Leiligheten er full av Lego sett både bygde og ubygde sett, og på et stort bord i stuen er det en Lego togbane.


Tok med dette bildet av toalettet for å vise detaljrikdommen i settet. Lego har til og med fått med vannet nederst i toalettskålen.


Denne sofaen kan slås ut slik at den blir til en seng.


Går vi en etasje ned, er det et fotostudio under takterrassen. Her holder en kunstnerisk utseende fotograf til med et stort kamera. Kameraet er plassert slik at det står trygt med fester i gulvet, men kan også løsnes og brukes andre steder om man ønsker det. Foran kameraet er det en stor rull, og her kan man tenke seg at fotografen har flere bakgrunner enn bare den hvite som her er rullet ut.


Fotografen har også et portrett på veggen bak seg. Kanskje er det grunnleggeren av fotostudioet som henger der.


Under leiligheten er det et meget detaljert tannlegekontor. Her driver Tannlege Røskerud sin praksis.


Meget detaljrik tannlegestol, med mange ting man kjenner igjen fra virkeligheten. Og her også er det synlig vann i vasken.


Under fotografen er det en flott blomsterbutikk, men det var vanskelig å få noen fine og detaljerte bilder pga vinker og størrelsen på hendene og kameraet til fotografen.


Under tannlegekontoret er det et konditori. Her er det hyller med flotte kaker, og i vinduet står en stor og flott bryllupskake.


Her er et par detaljer fra bakkenivå. Lego legger masse tid og energi inn i å gjøre disse settene til flotte "kunstverk".  Dette er kanskje hvorfor et publikum som normalt er utenfor målgruppen elsker dem så høyt.


Så var turen kommet til presentasjon av figurene. Fra det frittstående bygget har vi Baristaen i 1. etasje, mannen i musikkforretningen i 2. etasje og ballerinaen i toppetasjen. Flotte figurer alle tre.


I det store bygget ser jeg at jeg har glemt å ta ut damen i blomsterbutikken, så jeg får ta et bilde av henne i en annen anledning og legge ut her. Ellers har vi konditoren i 1. etasje, tannlege Røskerud og Fotografen i 2. etasje, og mor og barn fra toppetasjen. Flotte figurer.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar