tirsdag 3. april 2018

Bensinstasjon (60132)

Lego service-stasjon/bensinstasjon fra 2016 er et flott sett som kan bygges på to forskjellige måter. Enten som en vanlig bensinstasjon, eller som et verksted. Det følger med et hefte med tegninger til hvert bygg, slik at man enkelt kan bygge den konfigurasjonen man ønsker.

Jeg valgte å bygge bensisnstasjonen, og det følger da med bensinstasjonen, en reklamestolpe til å ha litt unna, tre kjøretøy og fire figurer.


Vi starter med figurene denne gang. Fra venstre mot høyre ser vi han som kjører feiebilen, han som står inne på stasjonen, han som kjører kranbilen og hun som kjører den "vanlig" bilen. De har flotte trykk alle sammen, og ingen av dem har alternative ansikter.


Her har vi kostebilen sett forfra. Den er bygget slik at børstene går rundt når bilen kjører.


Bilen er leddet på midten, og når man ser den fra siden ser det ut som om det er de tre bitene i midten som er leddet slik at den ser mye mer ut som en normal bil da det egentlige leddet er veldig tynt og ser litt "rart" ut.


Bak er det rom for oppbevaring av en kasse, og denne kan sjåføren sikkert fylle med bøss han er nødt til å bruke kost og spade for å få opp. Når man lukker igjen bakluken dekker den tomrommet mellom skjerm og midten av bilen, slik at det ser bra ut bakfra også.


Den andre bilen i settet er en blanding av sportsbil og familiebil. Jeg mistenker at Lego her har forsøkt å lage en Tesla. Den er sannsynlig vis elektrisk, og har ladepunkt rett foran frontruten. Den ser ganske sportslig ut forfra.


Sett fra siden ser den litt mer ut som en familiebil, og den er bygget slik at to personer får plass bak hverandre.


Bakfra ser den ganske så normal ut.


Så har vi kranbilen. Jeg ser for meg at dette enten er en Toyota eller en Ford pickup som har fått kranutstyr ettermontert hos leverandøren. Slik ser den ut forfra.


Når man ser den fra siden ser den ganske høy ut, men kranen er så fleksibel at den likvel når helt ned til bakkenivå og fint kan taue med seg en vanlig bil.


Måtte ta med et bilde bakfra også. Bilen ser ut som den er bygget for å kunne frakte med seg de fleste kjøretøy, men jeg må nok se om jeg ikke har en storberger også i tilfelle en av bussene eller lastebilene skulle bryte sammen for da blir nok denne litt for liten.


På bensinpumpen har prisen på bensin og diesel kommet opp, og bensinen er nok litt dyrere enn ellers og dieselen litt billigere.


Dette er en moderne bensinstasjon, så de har også ladestasjon for el-biler.


Lego har også tatt med to flotte reklameplakater på hver sin side av et skilt. Den ene reklamerer for Lego som man kan kjøpe inne på stasjonen, og det andre for en avis.


Her ser man inngangspartiet. På døren henger et skilt som sier de er oppe 24/7, og oppe på vinduet ved siden av reklameres det for pizza som man enten kan spise der eller ta med hjem.


Her er handleområdet med litt varer bak disken.


Og her er spisekroken...


Dette er et flott sett, og man kan ikke annet enn å ønske seg et til så man kan bygge det som er i det andre instruksjonsheftet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar