onsdag 4. april 2018

Detektivens kontor (10246)

Sett 10246 kalles Detektivens kontor, men det er så mye mer. Det er en "pub" biljard og dart, en frisør og en liten leilighet med et kjøkken i øverste etasje.
Det følger med ett hefte med instruksjoner til dette settet.


Her ser man settet forfra i all sin prakt. Her har Lego gitt oss to bygninger som er bygget sammen i 2. etasje, og i 3. etasje kan man gå fra den ene bygningen og ut på taket. På bakkeplan er det et lite smug man kan passere gjennom for å komme til baksiden av huset, og det er jo praktisk når det blir en lang rekke av hus.


Når man ser det bakfra er det lettere å se at husene er bygget sammen.


Jeg har tatt noen bilder av fasadene, da det er mange fine detaljer. Først ut er frisørsalongen, her er bokstavene selvfølgelig skrevet med Lego biter.


Her er passasjen mellom bygningene, denne skjuler en liten hemmelighet som vi kommer tilbake til lenger ned i innlegget...


Så har vi "puben" som både har dart og biljard å tilby sine gjester. Jeg syntes vinduene her er utrolig flotte med de hvite kantene og navnet i gull-bokstaver. I forkant til venstre er det en maskin der man kan kjøpe aviser.


I etasjen over puben befinner detektivkontoret seg. Her også har Lego kostet på seg vindu med skrift, så ingen skal være i tvil om at dette er kontoret til privatdetektiven Ace Brickman. Jeg liker sånne detaljer. Pool (biljard)-skiltet er også bygget med vanlig Lego, og skriften er litt skjev med vilje, og lik på begge sider av skiltet. Veldig stilig detalj.


Så går vi inn i bygget, og jeg ser til min forferdelse at jeg ikke har tatt med et bilde av tredje etasje i den blå delen av bygget. Der er det et kjøkken, og dette er nok litt sentralt i dette byggets hemmelighet som vi kommer tilbake til.
Men i etasjen under er det et toalett. Dette er bygget slik at det kan brukes både av gjestene hos frisøren, puben og detektiven (og av de som evt. er på kjøkkenet i etasjen over).


Detektivkontoret har sin egen hemmelighet. Her sitter Ace Brickman og snakker med en potensiell klient som kom mens han satt og leste dagens avis.


Bak bildet på veggen skjuler det seg en liten safe, og her ligger det et brev. Man kan fint bytte ut brevet med noe annet, f.eks en pistol hvis man ønsker det eller kanskje et par småkaker.


En av de andre detaljene som jeg likte godt i kontoret er kles-stativet der detektiven har hengt hatten sin. Fordi han har en sånn fin hatt , ser jeg for meg at Ace Brickman blir en Lego-versjon av Mike Hammer. Hvis du ikke har sett den gamle TV-serien eller lest Mickey Spillanes bøker kan dette varmt anbefales om man er gammel nok (ganske mye grafiske beskrivelser så ikke for alt for unge mennesker).


Under detektivkontoret er "puben". Jeg har valgt å sette pub i anførselstegn, da det ikke er så mye servering her inne, men mer et sted der man kan komme og spille biljard og dart. I USA ville man kanskje kalt dette en "poolhall". 


De som vanker her er tydelig vis flinke til å spille biljard eller dart, for de har fått en stor gull-pokal  som tår utstilt i lokalet. En fin detalj i denne etasjen er takviften, som er laget med elementer som tidligere har blitt brukt som truger til figurene bl.a i polar-ekspedisjon settene.
Her kommer vi også til settets hemmelighet, for under pokalen er det et panel som kan skyves til side (det er gjort her på bildet) og det kommer da til syne en åpning på 2x2...


og denne åpningen går ut til en forhøyning i passasjen mellom bygningene. Her ligger det gjemt en tønne med småkaker...


og denne kan også rulles videre gjennom en luke i den andre veggen inn i frisørsalongen der det også er mulig å flytte på et skap for å få tønnen ut i bakgården.
For å komme til og gjøre dette, har Lego leddet trappen opp til andre etasje, slik at denne kan vippes frem slik at man kommer til med fingrene for å åpne og lukke luker når man leker.


Det var litt vanskelig å få gode vinkler til å ta bilde av frisørsalongen, så dette var et beste jeg klarte. Frisør Al er i gang med å stusse håret til en politidame, som har tatt av seg uniformhatten og sitter med den i fanget. Frisørstolen er satt slik at den kan lenes tilbake så man når bort til vasken for vasking av hår, og på veggen foran stolen er det et stort speil av samme type som i ballettsalen i Assembly Square, men her i barbersalongen fikk jeg ikke festet det like godt på veggen.
I vinduet har frisøren et par utstillings-hoder med parykker som viser to av frisyrene som Al kan klippe.


Prøvde også å få et fint bilde av en liten detalj som man ikke ser med en gang. Det er en brannstige som henger utenfor andre etasje, men hvis man løsner festet vil den skli nedover veggen slik at det bare er en liten meter å hoppe ned på bakken fra stigen. Kanskje er det denne veien smuglerne bruker når de smugler kjeks og kaker ut fra kjøkkenet i tredje etasje...


Settet inneholder et husdyr, og for en gangs skyld er det ikke en hund, men en katt. Jeg tror dette er første gang jeg ser denne katten i et Legosett, men håper ikke det er den siste. Vi trenger et mangfold av dyr og mennesker i en by.


Så har vi figurene. Jeg har delt opp disse i to, og først ut er de som er i den blå bygningen. Fra venstre har vi frisør Albert (populært kalt Al), politikvinnen som er og klipper seg, en kar som spiller biljard og en kar som spiller dart. Det er bare dart-spilleren som har trykk på baksiden av kroppen, og ingen av disse har alternative ansikter.


I mursteinsbygget har vi 2 figurer, det er Privatdetektiv Ace Brickman og hans kvinnelige klient. De har litt trykk på baksiden av kroppen men ikke alternative ansikter.


Til slutt i denne alt for lange posten har jeg tatt med et bilde av bygget satt inn i Tullfors. Rådhuset blir etterhvert en etasje høyere enn det er nå, da det mangler hele første etasje.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar