Lego Big Ben er et stort (på alle måter) og ekslusivt sett i Creator-serien. Det er ikke lenger i salg i vanlige butikker, men noen få steder klarer fremdeles å få tak i settet. Vi kjøpte dette fra vår hoffleverandør, og uken etter kjøpte vi også Tower Bridge (ikke bygget enda og vil bli presentert når det er ferdig en gang i fremtiden...).
Mens jeg satt og bygde diverse City- og Star Wars-sett, satt kona og bygde dette. Det var svært mye detaljer og små brikker, så det tok litt tid å få det ferdig. Men det var et flott sett å bygge, selv om det nødvendig vis måtte bli noen repetisjoner en del steder for å få fasaden til å se ut slik den gjør i det endelige produktet.
Det endelige byggverket står på utstilling i stuen. Det er nok ikke sikkert at det skal bli stående der, men det er jo flott dekor da. Hvem trenger vel blomstervaser når man har noe slikt å vise frem?
Her er en detalj av klokketårnet. Selve urskiven kommer ferdig med trykk, men viserne er laget av verktøy som man vanlig vis får i City-serien. Det er urskiver med visere på alle kanter av tårnet, og disse kan stilles synkront via et "hjul" på baksiden av tårnet. Mekanismen for dette er bygget inn i selve klokketårnet. Der inne er det også bygget klokker (bjeller) og den største av dem er den som egentlig heter Big Ben.
Her er en detalj av langveggen for å vise hvor detaljert dette settet er. For å få den rette strukturen i settet i forhold til orginalen er det brukt mikro-figurer, og "søylene" mellom vinduene er bygget med 1x1 brikker som er satt skrått på byggeplaten.
En av mine favorittdetaljer i tillegg til urskiven er disse søte lyktestolpene som står langs siden av bygget. Veldig stilig at Lego har tatt med slike detaljer.
Til slutt et nærbilde av dekoren på taket. Her har gullfargede "skistaver" fått et nytt bruksområde. Dette er faktisk noe man kan tenke på hvis man skal bygge kirker eller andre offentlige bygg i minifigur-skala også.
Settet har en viss vanskelighetsgrad, da det er svært mange og små deler, så det er en grunn til den anbefalte aldersgrensen her. Det er en klar fordel å være en erfaren Legobygger før man gyver løs på settet. Det egner seg ikke til lek utover det å kunne stille klokken, og bør oppbevares utenfor rekkevidde fra små og ivirge barn.
Lego har også gitt med en god del fakta om bygget i den solide byggeanvisningen. Blandt annet det faktum at bygget ikke heter Big Ben. Big Ben er en av klokkene i urverket, mens bygget heter Westminsterpalasset. Byggeanvisningen er en blanding av vanlig Creator-anvisning og Architecture-anvisning med fakta og detaljer om det orginale bygget.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar