fredag 30. juni 2017

Kystvakt - Redningshelikopter (60166)

Helikopteret som man bygger i dette settet er massivt. I tillegg følger det med en vannscooter, en kajakk, et lite fyrlys med et båtvrak, og en hai. Det er fire minifigurer med i settet, og det bygges fra tre innstruksjonshefter.


Her er en oversikt over alt som følger med i settet.


Her er fyrlykten som er satt opp på et lite skjær ute i vannet. Før den ble satt opp har tydelig vis en liten båt gått på grunn her, og restene ligger der fremdeles.


Kajakken er den samme som i "Moro på stranden" og det er den samme kloke løsningen for å bygge padleåre.


Haien ville også være med på bildene denne gangen. Her sees den både fra siden og forfra.


Så har turen kommet til vannscooteren. Den er ganske bred og har i tillegg til et styre fått et lite dashbord. Lego har selvfølgelig designet helikopteret slik at denne kan kjøres ut fra lasterommet via en lasteluke bak.


Designerne har designet en helt ny front til dette helikopteret. På de fleste andre store helikoptrene har Lego hatt en ferdig støpt front, men her bygges den. Dette gir et stilig og litt karakteristisk utseende, og de har også satt på en del antenner og slikt.


Helikopteret har sidedører som kan åpnes og lukkes. På den ene siden av helikopteret er det en funksjon for å heise kroken vinsjen opp og ned. Selve vinsjen sitter på den andre siden av helikopteret, og er festet i en bom som kan vippes ut av helikopteret når en redningsaksjon pågår og være inne slik at dørene kan være lukket under transport.


Motorene som sitter på taket av helikopteret under rotoren har også fått en oppgradering for dette settet, med skråstilte eksosrør.


Her er en tidligere nevnte bakluken. Den er såpass lang at det ikke er noe problem å få ting ut og inn av lasterommet.


Måtte ta med et bilde fra cockpit også. Piloten har ikke fått noe sete å sitte i, men han sitter fint og trygt i midten av helikopteret uten å skrangle rundt hvis det blir turbulens. Hvis man ønsker det kan man også ha to personer i cockpit.


Her har vi minifigurene som følger med i settet.
Maismannen har ikke nok med å gå i kostyme eller feie på stranden, han er jammen helikopterpilot også (det er i alle fall samme ansiktet med den flotte barten). Fra venstre har vi pilot, redningskvinne, kvinnen som kjører vannscootren og ellers fungerer som mannskap på helikopteret, og sist men ikke minst mannen som reddes. Sistnevnte har et veldig flott ansikt med svetteperler fra pannen. Jeg prøvde å ta et nærbilde, men det ble desverre for uklart.


Dette er et utrolig massivt helikopter. Det føles større enn Chinook-helikopteret til sump-politiet, men jeg har ikke målt dem mot hverandre. Det kan være at det er bredden og tyngen til redningshelikopteret som gjør at det føles slik. Man kan se at Lego designerne har sett på masse bilder av virkelige redningshelikoptre og brukt disse til å designe dette.
Det er kun to små filleting å utsette på dette settet, og det er at helikopteret ikke har fått mer interiør når det har blitt lagt så mye sjel i alt annet, og at håret til damen på vannscooteren sitter løst (det er tydelig vis et problem med akkurat dette håret da jeg har sett dette på flere sett i det siste).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar