onsdag 28. juni 2017

Lego Architecture - US Capitol (21030)

Lego Architecture serien er laget for å være så nøyaktige kopier av bygg som det er mulig å få til i Lego, og er absolutt ikke noe som kan eller bør lekes med.
Dette er et av de litt større settene i serien både når det gjelder antall biter og areal, men det er langt fra det største.
Byggetegningen som følger med er langt mer forseggjort enn de vanlige tegningene fra f.eks. Lego City, og inneholder også en god del informasjon om byggets historie og informasjon rundt størrelse osv. Her er det sedvanlige bildet av esken, som for øvrig også virker veldig forseggjort.


Foran hovedinngangen til bygget er det en trykket brikke som viser hvilket bygg dette er. Det er jo ikke alle flotte bygg som er like kjente, så dette er en veldig fin ting fra Lego sin side da disse brikkene jo ikke kan brukes i andre sett de gir ut.


Her er hele bygget i all sin prakt. På toppen av den høye kuppelen i midten er det en statue, og denne har Lego gjenskapt med å bruke en mørk grå mikrofigur. Bygget er symetrisk, med to fløyer som stikker ut fra midten, og disse er helt identiske (bortsett fra at de selvfølgelig e speilvendt i forhold til hverandre)


Her er to bilder fra den venstre fløyen. De hullene man ser er ment å være vinduer, da Lego ikke har noen vinduer som er små nok til å kunne brukes i et slikt bygg. På litt avstsnd ser dette veldig bra ut.


Så har vi midtpartiet, med hovedinngangen.


Og så kommer de samme byggene som på venstre fløy men i motsatt rekkefølge for å danne den høyre fløyen.


Taket er flott laget med mange forskjellige skrå brikker for å gjengi alle detaljer så langt det lar seg gjøre. Den grønne fargen er ment å være irret kobber, og treffer veldig bra i forhold til orginalen.


Jeg tok bare med ett bilde av sidene av bygget da begge sidene er identiske.


Bakfra er ikke bygget veldig detaljert, men det gjør ikke noe. Denne delen av bygget skal uansett ikke være veldig synlig, da meningen jo er at man skal se den bygget forfra. Det er likevel designet ganske solid og pent gjennomført.


I første etasje under den store kuppelen i midten er det en stor hall med en god del skulpturer av bl.a. tidligere presidenter og berømtheter, og denne er gjenskapt av Lego. Løfter man av kuppelen kan man se ned på 8 mikrofigurer (4 hvite og 4 mørke grå) som står i hallen. Disse kan også skimtes hvis man kikker inn fra baksiden av bygget hvor dette bildet er tatt fra.


Dette er et flott sett å bygge. Det er bare det andre Architecture settet jeg har satt sammen, men jeg kommer til å kjøpe flere sett i denne serien. Jeg har nå  de tre settene som er gitt ut fra Washngton DC. The White House og The US Capitol Building er bygget, og så har jeg Lincoln Memorial som fremdeles ligger i esken og venter.

En utfordring med dette settet var at de aller fleste brikkene var hvite, og en stor del av bitene var 1x1 biter i forkjellige versjoner som skulle brukes. Her hadde Lego konsekvent og meget tydelig gjennom hele byggeanvisningen bilder av hvilken bit man skulle buke på hvert steg, slik at man ikke skulle kunne gjøre feil. Veldig mange av vinduene er de bitene som tidligere ble brukt som lyktholdere på biler, men så er det 2 biter som skiller seg ut som ikke er helt identiske som skal brukes nesten på slutten av bygget og da er det jo dumt om man har satt dem inn tidlig i byggeprosessen. Derfor hadde Lego bilder av alle de forskjellige 1x1 bitene på hvert byggetrinn der de skulle brukes, og viste meget tydelig hvilke som skulle og ikke skulle brukes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar