fredag 30. juni 2017

Kystvakt - Hovedkvarter (60167)

Dette er det største settet i den nye Kystvaktserien.
Settet inneholder 7 minifigurer, et stort skip, en ganske stor speedbåt, et helikopter, helikopterplattform og et hovedkvarter med brygge. Det er 5 bygemanualer som følger med for å bygge det hele. Tul å være så mye som skulle bygges var det mindre klistremerker enn forventet, men de som var der trengtes for å gi det riktige uttrykket.


Her er et litt dårlig bilde på alt som er med i settet. I bakgrunnen skimtes Exclusive-settet Big Ben som kona holder på med å bygge.


Her er de minste tingene som er med i settet. Det er en hai av den vanlige typen som ikke kan spise en minifigur, en blekksprut (med øyne denne gangen) og en stor bøye eller flytende lykt. Denne er flat under, og har ikke den samme vippen som i sett 60165.


Vi starter med speedbåten som følger med i settet. Den er relativt stor og eies tydelig vis av noen som har god råd. Her er den forfra.


Sett fra siden ser man bedre hvor stor den er. Hvis jeg har klart å telle riktig så er den akkurat like stor som fiskebåten i sett 60147.


Eieren har kjørt litt hardt, så det har gått hull i båten på to steder, Heldig vis er  ikke kystvakten langt unna.


Ved hovedkvarteret til Kystvakten har de en landingsplass for helikoptre. Denne er litt for liten for det største redningshelikopteret, men passer helt perfekt for det litt mindre helikopteret som er med i dette settet. For å komme opp til platformen klatrer man opp en liten metall-lekter.


Her ser vi helikopteret forfra. Lego har her brukt det vanlige vinduet de har på alle sine helikoptere, men på dette helikoperet ser det perfekt ut i motsetning til på noen av de litt mindre modellene.


Det er også plass til en redningskvinne, som sitter på utsiden av helikopteret.


Det jeg ikke liker med redningshelikopteret er løsningen som kan sees på dette bildet. Jeg skulle ønske Lego hadde endret ørlite på designet slik at vi kunne hatt plass til redningskvinnen og kanskje noe redningsutstyr eller en skjerm eller noe inne i helikopteret i stedet for de bøyle-greiene som er plassert i midten.


Så har vi den helt klart størte tingen i settet, selve redningsskipet. Skroget er som vanlig laget som en stor del. Det er mulighet til å feste en motor med kjøl under hvis man vil bruke skipet i vann, og Lego bekrefter at det flyter.


På siden av skipet er det kjettinger, dette er en flott detalj som er med og gir skipet litt mer liv.


Her er det klassiske "sett forfra"-bildet. Siden det var en ekstra kjetting med i settet så hang jeg en foran også.


Under det oransje overbygget er det en førstehjelps-lugar. Den er utrustet med båre og medesinsk utstyr. Det er ikke mulig for en figur å stå oppreiset her nede mens overbygget er på, men det er plass til å sitte.


Bak på skipet henger en Rib, og ved å heise opp mekanismen som holder den på plass kan båten slippes ut i vannet. Dette er en fin liten Rib, men jeg savner ratt eller styrestag koblet mot motoren.


Styrhuset er ganske spartansk innredet. Kapteinen har et ratt og to terminaler, der den ene av dem er radar.


Her har vi selve hovedkvarteret. Det er et lite to etasjes bygg med en brygge foran. Det er bygget i kystvaktens farger, og selv om det er lite har det flere fine detaljer.


Brygen har en livbøye, et par kasser, fortøyningspunkt til kystvaktskipet og to stiger som kan brukes til å komme opp til bryggen hvis man kommer med en mindre båt.


Siden dette er hovedkvarteret til kystvakten har de selvfølgelig en del kommunikasjonsutstyr på taket. De har også to lyskastere for å lyse opp området.


Andre etasje har et kontor, en observasjonsplattform og et skilt på veggen som viser at det er Kystvakten som holder til i bygget. Skiltet er et klistremerke. Det er også gjennomsiktige klistremerker med kystvaktlogoen på begge kontordørene i bygget.


Dette er hvilerommet i første etasje, der de ansatte kan hvile mens de venter på oppdrag. Her har Lego satt inn en flatskjerm, og akkurat nå er det en nyhetssending om et redningsoppdrag. De som ser nøye på skjermen kan gjenkjenne redningsflåten fra sett 60164.


På kontoret i andre etasje er det radar, to datamaskiner og en kaffemaskin. Alt man trenger for å holde kysten trygg...


Så har vi figurene da... Det var såpass mange at jeg måtte dele dem opp i to bilder. Så første bildne er av mannskapet på skipet. Fra venstre har vi nestkommanderende ombord, som også er medisinsk ansvarlig. Det er en hvinne, og jakken hennes er derfor litt diskret innsvingt i livet. Så har vi Kapteinen som er en barket sjømann med skikkelig skjegg, og han har fått en åpen Kystvaktjakke med en oransje genser inni. Og sist men ikke minst, i den samme våtdrakten som i andre Kystvaktsett, han som kjører Rib og gjør alt forefalende arbeid ombord på skipet.


Så har vi de resterende figurene. Fra venstre har vi rikingen som eier speedbåten med en utrolig kul skjorte, den hvinnelige redningsmannen på helikopteret (for anledning uten redingsvest), den mannlige helikopterpoloten med de typiske pilotsolbrillene, og damen som bemanner hovedkvarteret og holder hjulene i gang...


Alt i alt er dette er morsomt sett å bygge. Det er et stort sett så det krever litt tid å få alt på plass, men med så mange ting som skal bygges så er det noe å leke med for de som ønsker det underveis i byggeprosessen. Lego har gitt ut et hovedkvarter til kystvakten tilbake i 2008, men det settet var helt anderledes enn det som er gitt ut nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar