mandag 26. juni 2017

Star Wars Karbon -frysekammer (75137)

Karbon-frysekammeret kommer fra den opprinnelige Star Wars trilogien. Det er med i film nummer 2 i tilogien (som da heter film 5) "The Empire strikes back". Dette settet kom ut i 2016. Det har en byggeanvisning, og inneholder 3 minifigurer. Det er noe bevelgelighet bygget inn i settet.


Her er et oversiktsbilde fra før og etter Han Solo er frosset ned i karbon.


Her er et nærbilde av en av de bevegelige tingene. Dette er en heis som man føre opp og ned ved å bevege håndtaket helt til høyre.


Det er veldig mye lys i dette settet, her er et nærbilde av trappen som leder opp til plattformen. Ser man filmen vil man se at det er et ganske mørkt og dystert sted, så selv om det ser voldsomt ut her så gir det mening når man ser scenen på film.


Her er et detaljbilde av konsollet som brukes til å betjene karbon-fryseren. Dette er en trykket brikke, ikke et klistremerke.


For at Han Solo figuren skal holde seg på plass inne i frysekammeret er det to pinner som stiker ut. Disse er laget slik at han får hendene rundt disse, og da står han perfekt på plass. Det er verd å merke seg at han skal stå med ansiktet synlig.


Når man har tatt Han Solo ned i karbon-fryseren kommer han opp slik, ferdig nedfrosset i en karbonblokk. For å få til dette er det en mekanisme foran (til høyre for trappen) som man trekker ut for å senke karbonblokken ned i "fryseren" og så vrir man rundt slik at det er denne siden av blokken som blir synlig når man dytter mekanismen inn igjen.


Hovedgrunnen til at jeg kjøpte dette settet er denne karen her. Boba Fett, en av mine absolutte favorittfigurer fra Star Wars-universet. Her er han i en ganske så gjennomført utgave, med spesial-lagde tanker bak på ryggen (inneholder bl.a. en rakettmotor) og den karakteristiske hjelmen med antenne på. Det fulgte med mange løse antenner i settet, så blir den borte under lek kan den enkelt erstattes uten å måtte kjøpe en ny figur.


Her er de tre figurene sm følger med i settet. Fra venstre er det Han Solo, Ugnaught og Boba Fett (for anledning uten hjelm og rakettpakke for å vise frem trykket på drakten).


Dette var et fint sett å bygge, og det er mange muligheter til å leke med det for de som ønsker det.
Det er selvfølgelig mulig å plassere hvem som helst i karbon-beholderen, men uansett vil personen se ut som en nedfrosset Han Solo når han eller hun kommer opp i frossen tilstand.
Lego har bygd inn tre lekefunksjoner i dette settet, men jeg må innrømme at jeg bare fant et bruksområde for to av dem. Det kan være den tredje er mer til pynt, for det så ut som et lys man heiser opp for å lyse opp frysekammeret.
Dette settet har mange felles byggeteknikker med settet er Keiseren skaper Darth Vader (vil presenteres noe senere i bloggen).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar