mandag 7. august 2017

Ewok Village (10236)

Dette er et veldig langt innlegg, men jeg fant ingen passende måte å dele det opp i flere små... Dette er settet Ewok Village , et stort og detaljrikt sett fra Star Wars universet, fra filmen "Return of the Jedi). Dette er ikke et sett for noen som har utålmodige barn som venter på å få leke, men når det først er bygget er det masse flotte ting som er lagt inn i settet.
Det er et meget stort sett og hele 17 figurer følger med.


Her er et oversiktsbilde av hele byen som er bygget i og mellom de enorme trærne. 


Ewokene er glad i musikk, og her har de både ordentlige trommer pluss tre trommer som er laget av hjelmer de har tatt fra Imperie-soldater.


Det er veldig mye bruk av fakler, men vi satser på at Ewokene vet hva de gjør så de unngår brann.
Ca midt i bildet her ser man tronen til Høvdingen.


Jeg måtte ta et lite detaljbilde fra undersiden av byggverket for å vise frem de flotte soppene.


Så har vi kommet til presentasjonen av noen av leke-funksjonalitetene i settet. Alle de fire trærne har en hemlighet. I dette treet er det en rømningsvei. På bilde nr 1 ser man Protokolldroiden C-3PO stå litt uvitende oppå en luke som kan dras ut, og på bilde 2 kommer han ut av hullet i bunnen av treet. Dette er det treet som står for seg selv, og som er ene enden av hengebroen.


Tre nummer to har et nett som kommer frem ved at man vipper ned en spak på siden av treet (motsatt side av der nettet kommer ut). For å få det tilbake inn i stammen vipper man det bare inn. Dette kan f.eks dyttes ut akkurat når en av Imperiets biker scouts kommer forbi slik at han ramler av sveve-motorsykkelen sin.


Det tredje treet skuler et gjemmested der en Ewok kan stå og snikskyte på Imperiets soldater med pil og bue (eller Han Solo kan stå der med blasteren sin). For å komme til vipper man bare opp en del av stammen. På den ene veggen holder Ewokene regnskap på hvor mange de har skutt...


Den siste hemmeligheten er kanskje ikke like spennende, men den er ganske viktig. Den skuler et lite våpendepot der Ewokene kan få tak i flere spyd når de har kastet det de har i hendene.


Lego designerne har også gjort det mulig å gjenskape en klassisk scene fra filmen der to gedigne tømmerstokker kommer susende fra hver sin side og knuser en AT-ST (et vandrende fremkomstmiddel) som et egg mellom to solide tømmerstokker. Det følger ikke med noen AT-ST i dette settet, men det følger med en Biker scout som kan lide samme skjebne...


Ewokene har også et rom der de legger stategien for angrepene sine oppe i det ene treet.


Oppe i et annet tre har de kokeplass med en stor jerngryte og oppbevaring av råvarer.


Her er hengebroen som knytter det enslige treet samen med plattformen mellom trærne. Hengebroen er laget slik hver planke er uavhengig av de andre, og alt henger i to tau (samme tau som brukes av politiet i Lego City til å fire seg ned fra det ene heikopteret). Hvis man har flere Ewok-landsbyer kan man feste dem sammen her, og finne andre steder og måter å knytte sammen de løse trærne man da får.


Ewokene er ganke primitive og bruker pil og bue og spyd som håndvåpen for å bekjempe Imperiet, men de har også større skyts som denne katapulten som skyter steiner. HEr må man passe på så man ikke treffer noen i øyet når man skyter...


Ewokene har en siste felle som de kan bruke, og det er et snuble nett som ligger på bakken (gjerne dekket av blader) og når noen tråkker på det rykker de til i tauet og fanger de som står på nettet. Så kan de heises opp til plattformen melom trærne og tas til fange der.


Imperiet har ikke mange kjøretøy i dette settet, men de har den tidligere nevnte flyvende "morotsykkelen" sin. Denne blir hyppig vist frem i filmen. Dette er et fremkomstmiddel jeg liker veldig godt, og jeg syntes designerne av dette settet har gjort en flott jobb med å presentere dette på en god måte i forhold til filmen. Her ser man dette fremkomstmiddelet forfra og fra siden. Som man kan se av bildet tatt fra siden så har Lego også levert med en gjennomsiktig skive med gjennomsiktig antenne på som gjør at dette kan sveve over bakken slik det gjør i filmen.


Imperiet er litt i undertall i dette settet. Her har vi 2 Imperial Stormtroopers og 2 Biker Scouts. De har samme hode, uten alternativt ansikt, men for at Biker Scoutene skal få svart visir i hjelmene har de hodene plassert bak frem. På Stormtrooperne er linsene støpt inn i hjelmen, så de er allerede svarte.


Så har vi Ewokene. De er 5 stykker, og i Lego er de alle like store. Egentlig er det litt størrelseforskjell, men det er vanskelig å få reprodusert når man kun har 1 størrelse på kroppene.
Fra venstre ser vi en ikke navngitt Ewok kriger, Wicket W Warrick, Logray, Chief Chirpa (selveste høvdingen) og Teebo


SÅ har vi opprørerne. De to første er opprørssoldater og han med skjegget kommer med et alternativt ansiktsuttrykk. Så har vi C-3PO og R2-D2


Til sist har vi de kanskje mest kjente Rebellene (opprørerne) i Star Wars universet: Chewbacca, Han SOlo, Luke Skywalker og Prinsesse Leia Organa (her i en skogsuniform, da Endor er en skogskledd planet). Luke og Leia har alternative ansiktsuttrykk.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar