mandag 7. august 2017

Brannbåt (60109)

Lego gir ut mye brann-sett, og denne gang er turen kommet til en brannbåt. Dette settet ble sluppet på markedet i Januar 2016, og er fortsatt i salg. Brannbåten er bygget på samme skroget som den store dykkerbåten (60095) som jeg har men av en eller annen grunn ikke har vist frem her i bloggen...
Settet ble bygget med 3 instruksjonshefter, der 2 var til båten og det 3. til alt annet.
Det inneholder båten, en fyrlykt som står i brann og 5 figurer.


Her er et bilde av alt som følger med i settet


Dykkeren som følger med har fått en egent design på uniformen, og en dykkertank i stedet for lufttankene som røykdykkerne har.


Her er alle figurene som følger med i settet. Fra venstre har vi han som jobber på fyret, brannbåtens kaptein, dykker. mannlig- og kvinnelig brannmann. De to siste figurene er identiske bortsett fra hodet. Det er ingen alternative ansikter.


Her ser vi fyret før det tar fyr i fyrlykten. Det er et lite skjær der det er bygget en fyrlykt, og så er det satt opp en liten hytte og en brygge ved siden av slik at de som skal jobbe med lykten får grei adgang og et sted de kan ha pauser.


Den lille hytta har et flott tak som er laget med et stort klistremerke på en glatt plate.


Inne i hytta er det et bilde på veggen av en fyr-arbeider, en kaffekopp og en vanflaske.


Utenfor ned mot bryggen henger det en livbøye på hytteveggen, og det er en flott lampe som gir lys til de som ferdes på bryggen.


Her er flammene som følger med i settet, Disse kan settes der man vil det skal se ut som det brenner.


Brannmannskapet har rykket ut fra skipet for å redde fyr-arbeideren før det store skipet starter vannkanonene for å slukke brannen. Dykkeren er i vannet i tilfelle fyr-arbeideren detter ut i vannet når han skal opp i rib'en.


Her ser vi brannbåten forfra, med masse tilbehør på dekk, både vannkanoner, lyskastere og brannslukningsapparater.


Den høye kranen kan svinges rundt slik at det kraftige munnstykket som sitter der kan sprute ut store mengder vann mot flammene uansett hvordan brannbåten måtte ligge i vannet. Her får man også et inntrykk av hvor bred båden er.


Kapteinen har ikke noen romslig arbeidsplass, men han har plass nok til å gjøre det han trenger. Han har også radar slik at han kan se selv om det skal være dårlig sikt enten det er pga tåke eller brannrøyk.


Under styrhuset er et rom med en båre og en kjøkkenbenk, så dette er sannsynlig vis kombinert bysse og sykestue.


Jeg vil oppsumere dette settet med å si at det er et flott sett, med masse funksjonalitet for lek og det ser veldig flott ut hvis man vil stille det ut.
Det er litt vansklig for han som styrer rib'en å holde i styrepinnen til motoren, men den er der og det er det viktigste.
Den store brannbåten flyter, og hvis man har hatt den i vann kan man ta av hele dekket og tømme skroget for vann.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar