mandag 19. desember 2016

Miniubåt og dykkere (60092)

Jeg hadde en rolig dag på hytta på lørdag, og fikk brukt tiden til å bygge sett 60092, som er en del av den nyeste undervanns-serien som kom i 2015. Settet inneholder 3 enkeltfigurer, en stor miniubåt og en skatt. Settet var greit å bygge, veldig oversiktig byggeanvisning, og hadde en del jeg ikke hadde sett før (kommer tilbake til den senere i innlegget).


Først ut er et bilde av de to dykkerne og haien. Jeg måtte selvfølgelig prøve om haien kunne spise dykkerne, men selv uten svømmeføtter får de ikke plass i haimunnen.
Dykkerne har identiske kropper og dykkerutstyr, men ansiktene og verktøyet de har med seg er forskjellig. Han har brekkjern og hun har kamera, men dette kan selvfølgelig byttes om på hvis man ønsker.


Skatten er gjemt under skjelettet til det som må ha vært en stor hval en gang, og dette er pent bygget opp med planter. Skatten voktes også av en gul krabbe. Det er ikke bygget noe på baksiden av skjelettet, så baksiden bør helst stå vendt vekk fra det folk skal se. Her kunne Lego sikkert satt på en del til lik den som danner steinen slik at det ble likt begge veier, men settet er jo ment å lekes med og for leken spiller dette liten rolle.


Skjelettet kan vippes opp slik at man kommer til skattekisten. Selve kisten er bokstavelig talt fyllt til randen med gull. Det er 5-6 gullmynter, to gullbarrer og en stor rubin i kisten. I tillegg er det en diamant som ligger bak plantene til høyre for kisten. Har tatt med et bilde sett fra siden, så den skal komme tydeligere frem.


Det er en del klistremerker i settet, men jeg føler at alle er der av en grunn og da er det greit. Likte spesielt godt disse to, som er speilet. Flere av klistremerkene var forsåvidt det, blandt annet de som sitter på trykktankene under miniubåten.


Tok med dette bildet fordi jeg syntes denne logoen til selskapet som eier miniubåten er så flott. Viser masse detaljer som man sannsynlig vis ikke ville klart å vise like skarpt om det hadde vært en trykket brikke.


Her er miniubåten forfra, bakfra og sett fra siden.Veldig flott utformet miniubåt med masse flotte detaljer. Den kan lekes med samtidig som den ser flott ut i en utstilling.


Jeg har også tatt med nærbilder av verktøyet i "armene". Den høyre armen ender i en grov gripeklo. Denne var kanskje det eneste som skuffet meg litt i settet, da jeg føler at den er så grov at den vanskelig kan gripe så mye nyttig. Den andre armen brukes sannsynlig vis til å ta prøver av ting de finner under vann, samtidig som det er et kamera og en sonar eller hydrofon.


Her er et bilde av den delen jeg ikke hadde sett før. Den består av en stor kule som sitter fast i en kloss som er 2x2 brikker og i normal brikkehøyde (3 plater tykk). Den brukes i dette settet til å feste armne til miniubåten, og er et slags kuleledd.


Her er et nærbilde av den tredje figuren i settet i sitt rette element. Det var litt kronglete å få justert spakene slik at han kunne ha dem greit i hendene, men med litt prøving og feiling gikk det til slutt.


Inne i styrhuset eller hva man kan kalle det er det et radarbilde på den ene veggen. Dette kan skimtes på bildet over på høyre side av bildet. På den andre siden, som man kan se på bildet under, sitter det opptaksutstyr for å styre kamera og hydrofon som er på den ene armen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar