mandag 8. mai 2017

Anleggsarbeid superpakke (66521) (60073, 60074 og 60076)

Dette er den første Superpakken jeg har kjøpt, og jeg ble litt overrasket over at de to settene som sto var med ekstra lå i egne orginale pakninger nede i esken da jeg åpnet den.
En liten sjekk viser at det settet som da ikke har fått noe nummer på denne esken er det som på engelsk kalles "Demolition Site" (sett 60076) Det inneholder en liten dumper, en front-lesser og en kran med en rivningskule. I tillegg er det med 5 figurer, en del utstyr og et bygg som kan rives på flere måter (så egentlig alt som sees på det store bildet)...


Slik ser alt sammen ut når det er ferdig bygget...


For at ikke denne bloggposten skal bli alt for stor har jeg delt den opp slik at jeg tar sett 60076 først, og deretter 60073 og 60074 hver for seg.

Vi starter med figurene, de er fra venstre mot høyre: Føreren av front-lesseren (eneste kvinnen i settet), føreren av dumper lastebilen, en kar som bruker pressluftborr (så han har selvfølgelig hørselsvern), en kar som fyrer av dynamittladninger (han har ikke hørselsvern...) og føreren av kranen med rivningskulen.


Tok med et bilde til av damen i settet, for å vise at hun har den moderne anleggskroppen med hette, og hjelm med håret festet fast.


Det som er av tilbehør er en trillebår, hakke, spade, kraftig betongsag og selvfølgelig dynamitt. Det er også et skilt som varsler folk i området om at det foregår sprengning.


Front-lesseren er ganske lik den som er i sett 7630, men ikke helt identisk. Denne virker ørlite grann mindre. Den er leddet på midten, så den har god svingradius. Den har et lesseapparat for å plukke opp bygingsbiter fra bakken og få dem opp på lasteplanet til dumperen. Det følger med en del biter i rødt og mørk grå murstein som matcher bygget som er i ferd med å rives.


Settet bygges både nedenfra og opp, men også litt sidelengs. Skjermene som brukes i dette settet er nye for meg, men det er mulig at det er de samme som brukes i sett 7630. De var veldig flotte å bygge med og gav dette kjøretøyet et mer naturlig preg.


Bakfra ser man tydelig at dette er en kraftig anleggsmaskin.


Så har vi den lille dumperen. Her er skjermene bygget av eksisterende brikker.


Skjermene bak er bygget av deler jeg ikke har sett i andre sett før, men det er ikke de samme hjulbuene som på lesseren. Her ser man at lastebilen er full og klar til å tømmes. Selvfølgelig har planet tipp.


Siste kjøretøy ut er selve rivningskranen. Den er så høy at jeg måtte holde kameraet på høykant for å få skikkelig bilde.


Lego har gjort en modifikasjon siden sist jeg bygde kjøretøy med denne typen belter. Nå har de festet gummihjul på innsiden av midtre tannhjul slik at det er et hjul som hjelper beltene å gå rundt når man dytter kjøretøyet frem og tilbake. Tipper det er mange som setter pris på dette, for det ble fort riper i gulv eller bordplate når man presset belktene godt ned mot underlaget for at de skulle gå rundt...


Så har vi noen nærbilder av kranen fra forskjellige vinkler...


Selve rivningskulen er av gummi, og er tung nok til å kunne rive ned ting hvis man bare får litt sving på den. Akkurat byggverket i dette settet trengs det svært lite kraft for å rive ned...


Her er byggverket som følger med i settet. Det er laget for 3 forskjellige typer rivning. Delen til venste (den røde og grå) kan sprenges med en skjult mekanisme, den brune veggen i midten kan enkelt slås ned med rivingskranen, og den lyse delen til høyre kan f.eks. rives med å dras etter bulldozeren eller front-lesseren.


Dette er spaken som får bygningen til å sprenge.


Og tråden midt i bygget her gjør det mulig. Når man trykker ned spaken strammes tauet. Dette utløser en liten mekanisme som styres av en Lego Technics støtdemper/fjær slik at veggene dyttes opp.


Vannrøret til toalettet er allerede sprukket, så vannet spruter...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar