onsdag 10. mai 2017

Anleggsarbeid - Servicebil (60073)

Dette var en del av 3 i 1 superpakken (66521) som ble omtalt i forrige bloggpost, men det kan også kjøpes som et eget sett. Settet inneholder en lastebil med henger, et flyttbart toalett (port-a-potty) og litt tilbehør. Det er 2 figurer med i settet, og hele settet bygges fra ett instruksjonshefte.


Dette settet har jeg bygget en gang tidligere også, men det la på ingen måte noen demper på bygge-gleden. Det er et oversiktlig sett å bygge, og det er relativt raskt å sette sammen slik at det kan lekes med. Det er også dekorativt og passer fint i en utstilling av en byggeplass. Jeg kommer til å flytte dette rundt i Legobyen min sammen med de andre anleggskjøretøyene etter hvert som byen blir til.

Først ut er figurene som følger med. Det er ingen banebtytende nye figurer, men de er flotte likevel. Føreren av lastebilen er til venstre, og den barske mannen til høyre kan f.eks operere et pressluftbor som følger med i settet. Lastebilsjåføren kan også brukes som byggeleder eller bygningsinspektør, da han ser veldig flott ut med hvit skjorte og slips. Han i arbeidsklær har den nye uniformen med hettegenser, og hørselvern som er støpt fast til hjelmen.


Her har vi det obligatoriske forfra-bildet, og man kan se at Lego her har valgt en litt annen løsning på fronten enn på mange av de andre lastebilene sine. Som regel er frontlyktene integrert i den biten som bygges som støtfanger, men her har de valgt å ha lysene ovenfor denne biten som en del av selve karosseriet.


Lasteplanet har fire nedfellbare lemmer slik at det er greit å komme til utstyret på planet, og på planet finnes både sperrebukker, kost og spade, et brannslukningsapparat og kontrollpanelet til den sammenleggbare kranen som er montert bakerst på planet.


Den sammenleggbare kranen er akkurat litt for lav til å kunne heise det flyttbare toalettet opp og ned av hengeren, men med litt assistanse lar det seg gjøre. Dette er uansett neppe noe målgruppen for lek bryr seg nevneverdig om.


Selve toaelettet er bygget som en enkel ramme og kledd med plater. Det er ganske detaljert, med både toalettrull festet på veggen og en knapp for å spyle ned.



Dette er et fint sett å bygge. Det er en del klistremerker, bl.a. for å få varselstriper på kranen (6 stykker bare der), men de gir et pent resultat så jeg er glad for at de er med. Merkene som viser at toalettet er for begge kjønn er også klistremerker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar